Grad Crikvenica prijatelj djece Grad Crikvenica 2016. godine okitio se titulom Grad prijatelj djece. Dugogodišnji rad usmjeren na djecu i mlade okrunjen je poveljom kojom je i formalno potvrđen status Grada Crikvenice kao Grada prijatelja djece. Crikvenica je odavno Grad koji mnogo pažnje i brige posvećuje djeci.  Brigu prema djeci grad prvenstveno pokazuje nizom aktivnosti, projekata i manifestacija, ali znatnim financijskih sredstvima koja izdvaja da bi djeci omogućio ljepše, bezbrižnije, sigurnije i događanjima bogatije djetinjstvo.

Dokumenti: Izvedbeni program 2018 • Izvedbeni program 2017 • Izvedbeni program 2016Izvješće - plan aktivnosti Grad prijatelj djece 2015Vodič kroz potpore i prava djece

Šahovski zvon OŠ Zvonka Cara - Crikvenica sve glasnije odjekuje
Objavljeno: 22.10.2018.
Prije godinu dana je  osnovana šahovska skupina  „Šahovski zvon“ Osnovne škole Zvonka Cara. Skupina je nastala na poticaj šahovskog Festivala u Crikvenici.

Uz podršku programa Šah uz školu krenule su prve lekcije i prvi šahovski potezi. Voditelj skupine je pedagoginja Julijana Plenča. Osnovane su tri grupe. Dvije grupe prvog razreda - jedna u matičnoj školi i jedna u Područnoj školi Selce, te jedna mješovita, starija grupa za učenike od drugog do četvrtog razreda.
Od prvih šahovskih poteza do danas je protekla jedna godina, a grupa je postigla izuzetno dobre rezultate. Naši učenici osvojili su niz medalja i pohvala. Od najzapaženijih istaknut ćemo srebrnu medalju na Državnom prvenstvu do 7 godina koju je osvojila Tara Škiljan.

Na Županijskom prvenstvu do 9 godina, učenik 3.razreda Vid Krešić je osvojio drugo mjesto, a također učenik 3. razreda Andrej Bogdanović, osvojio je treće mjesto.

Na neslužbenom Županijskom prvenstvu do 8 godina, naša Tara Škiljan, sada učenica drugog razreda osvojila je opet srebro, a Matej Barnjak učenik 1.razreda osvojio je na istom prvenstvu zlatnu medalju do 6 godina.

Naši učenici su krenuli i na otvorena prvenstva te su tako upoznali puno prijatelja - Garešnica, Krk, Gorski Kotar, Vurnovac...

Pohvale i medalje s otvorenih turnira dostižu veliki broj, a Ivano Sundać (4.razred), Ivano Tomljanović (4.razred), Franko Škiljan (5.razred) i Vid Krešić (3.razred) uspjeli su osvojiti i prve bodove nacionalnog reitinga.
 
Dio učenika  se registrirao u Šahovski klub Crikvenica te time naznačio ozbiljnije namjere u napretku i namjeru igranja kadetskih liga u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Uzimajući u obzir sve prednosti koje šah donosi u razvoju mladoga bića, jasno je da ćemo zajedničkim snagama osigurati zdravija odrastanja i sretniju mladost svih onih kojima igra na 64 crno-bijela polja donosi radost druženja  i sportskog traga.

 


Top