Primorske novitadi 24/2020
Objavljeno: 27.11.2020.
Drage čitateljice i čitatelji,

pozdravljam vas na početku još jednog broja Primorskih Novitadi te se nadam se da ste svi dobrog zdravlja kako bi ih u miru i toplini svojih domova s radošću pročitali.

Zbog cjelokupne situacije s pandemijom COVID-19, ni naše Novitadi nisu ostale pošteđene, stoga vam ovaj broj donosimo nakon jednog malo dužeg perioda.

Kako se jedna od najturbulentnijih i najneizvjesnijih godina pomalo bliži svom kraju, pravo je vrijeme da malo zastanemo i promislimo o svemu što je iza nas te odlučno još odgovorniji i ujedinjeni uđemo u novu godinu koja je pred nama, kako bi zajedno lakše prebrodili sve nedaće i očuvali zdravlje svojih najmilijih.

Ovu godinu velikih promjena, kako je neki nazivaju, obilježila je pandemija COVID-19, koja je cijelu turističku sezonu bacila u neizvjesnost, kao i sve druge događaje koji se već tradicionalno organiziraju u našem gradu. Nažalost, zbog epidemiološke situacije ovu sezonu nije obilježio pregršt zabavnih programa, koncerata, radionica i drugih događaja, no zabave ipak nije nedostajalo.

Dan grada Crikvenice održan je u malo skromnijem i epidemiološki prihvatljivijem izdanju, dok je 110. plivačkom maratonu prisustvovalo simboličnih 110 plivača.

Kako je organizacija događanja bila ograničena, više smo se usredotočili na građevinske poduhvate, kao što su izgradnja i rekonstrukcija određenih dijelova grada, kako bi se stanovnicima omogućio kvalitetniji način života.

Osnovna škola Zvonka Cara ove je sezone krenula u energetsku obnovu, koja i danas traje. Srednja škola dr. Antuna Barca ove je godine Dan škole obilježila na malo drugačiji način. Literarni radovi, kao i muzičke izvedbe objavljene su na društvenim mrežama kako bi svi učenici, nastavnici i roditelji mogli prisustvovati, a učenici su napravili i prvu virtualnu izložbu škole koja je dostupna na stranici škole.

Grad Crikvenica je i ove godine omogućio svim učenicima s područja grada Crikvenice besplatne udžbenike, kao i sufinanciranje prijevoza, a u tijeku su i natječaji za stipendije.

Na Trgu Stjepana Radića se po prvi put mogla vidjeti izložba postavljena u autobusu pod nazivom „Blago jadranskog podmorja“, koja će od sljedeće sezone biti dostupna svim posjetiteljima, dok je u sklopu Europske prijestolnice kulture (Rijeka EPK 2020) održana manifestacija na Kotoru koja nosi zvučni naziv „Kotor zove“.
Jadranovo je uređenjem promenade i plaže dobilo novu vizuru na radost mnogobrojnih kupača koje je plaža Grabrova dočekala ljepša no ikad, a uskoro kreću i radovi oko izgradnje nove zelene tržnice.

Nogometni klub Crikvenica ugostio je na domećem terenu nogometaše NK Osijek, koji su kući odnijeli pobjedu.

Bliži nam se i sedmi po redu Advent u Crikvenici, koji će ove godine biti šareniji i osvjetljeniji nego ikada. Sam program biti će znatno skromniji, uskraćen za koncerte i radionice, no biti će postavljeno klizalište na Trgu Stjepana Radića, kućice u Preradovićevoj ulici te kuća Djeda Božićnjaka u Adventskom parku. Advent će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama pa i ovim putem apeliramo i molimo sve posjetitelje da ih se pridržavaju.

Lijepu tradiciju isplate božićnice za naše umirovljenike nastavljamo i u ovoj godini, a veseli nas što smo osigurali dodatna financijska sredstva te će na radost naših starijih sugrađana iznos božićnice ove godine biti uvećan i iznositi će 300 kuna.

Svim svojim sugrađankama i sugrađanima od srca želimo sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu godinu uz obilje zdravlja, blagostanja i radosti koji su nam svima u ovoj turbulentnoj i neizvjesnoj godini najbitniji s naglaskom da i dalje odgovorno čuvamo sebe i svoje najmilije.

Do sljedećeg čitanja, srdačno vas pozdravljam,

Ivona Matošić Gašparović

 

Top