Grad Crikvenica prijatelj djece Grad Crikvenica 2016. godine okitio se titulom Grad prijatelj djece. Dugogodišnji rad usmjeren na djecu i mlade okrunjen je poveljom kojom je i formalno potvrđen status Grada Crikvenice kao Grada prijatelja djece. Crikvenica je odavno Grad koji mnogo pažnje i brige posvećuje djeci.  Brigu prema djeci grad prvenstveno pokazuje nizom aktivnosti, projekata i manifestacija, ali znatnim financijskih sredstvima koja izdvaja da bi djeci omogućio ljepše, bezbrižnije, sigurnije i događanjima bogatije djetinjstvo.

Dokumenti: Izvedbeni program 2018 • Izvedbeni program 2017 • Izvedbeni program 2016Izvješće - plan aktivnosti Grad prijatelj djece 2015Vodič kroz potpore i prava djece

2. Kup Mediterana - međunarodno natjecanje mažoretkinja u Crikvenici
Objavljeno: 14.09.2016.

U Crikvenici će se od 16. do 18. rujna 2016. u organizaciji EMTA-e (European Majorette Teams Association) i HUMT-a (Hrvatsko udruženje mažoret timova) održavati drugi po redu Kup Mediterana, međunarodno natjecanje mažoretkinja.

Ovo će zanimljivo natjecanje okupiti sudionike iz 7 zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija, Češka, Bugarska i Italija), a sudjelovat će 31 tim, ukupno petstotinjak mažoretkinja.

Kup započinje u petak, 16. rujna, u Hotelu „Marina“ u Selcu, gdje će se od 15 do 20 h održavati međunarodni sudački seminar.

U subotu, 17. rujna,  će u 11:30 h u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici početi prijam skupina, a svečano otvorenje 2. Kupa Mediterana je u 12:00 h, nakon čega započinje natjecanje.

Mažoretkinje će istoga dana svoje sjajne vještine predstaviti i posjetiteljima crikveničke rivijere. Naime, u 18:30 h je predviđen defile mažoretkinja, i to od autobusnoga kolodvora u Crikvenici, preko Trga Stjepana Radića do Gradske knjižnice i natrag, a u 19 h će na trgu početi gala koncert svih prijavljenih skupina.

U nedjelju, 18. rujna će u 9 h u crikveničkoj Gradskoj sportskoj dvorani početi nastavak natjecanja mažoretkinja, a u 13 h kreće podjela nagrada.

Organizatori 2. Kupa Mediterana u Crikvenici su European Majorette Teams Association i Hrvatsko udruženje mažoret timova.

Pokrovitelji su Turistička zajednica Grada Crikvenice i Grad Crikvenica.

Uživajte u opuštenom vikendu na crikveničkoj rivijeri i zabavite se na 2. Kupu Mediterana uz dinamične i zanimljive nastupe mladih mažoretkinja.

Veselimo se vašem dolasku!

 


Top