Grad Crikvenica prijatelj djece Grad Crikvenica 2016. godine okitio se titulom Grad prijatelj djece. Dugogodišnji rad usmjeren na djecu i mlade okrunjen je poveljom kojom je i formalno potvrđen status Grada Crikvenice kao Grada prijatelja djece. Crikvenica je odavno Grad koji mnogo pažnje i brige posvećuje djeci.  Brigu prema djeci grad prvenstveno pokazuje nizom aktivnosti, projekata i manifestacija, ali znatnim financijskih sredstvima koja izdvaja da bi djeci omogućio ljepše, bezbrižnije, sigurnije i događanjima bogatije djetinjstvo.

Dokumenti: Izvedbeni program 2018 • Izvedbeni program 2017 • Izvedbeni program 2016Izvješće - plan aktivnosti Grad prijatelj djece 2015Vodič kroz potpore i prava djece

Dječaci OŽ Zvonka Cara srebrni na županijskom natjecanju
Objavljeno: 15.02.2019.

Na finalnom natjecanju Školskih sportskih klubova PGŽ-a , održanom u Šahovskom klubu u Rijeci, šahisti učenici Osnovne škole Zvonka Cara osvojili su drugo mjesto zbog dodatnih kriterija, s istim brojem meč  bodova kao i prvaci.

U ekipi su igrali  Ivano Sundać, koji je ostvario stopostotni učinak, Ivano Tomljanović, Vid Krešić, Jakov Barnjak i Andrej Bogdanović, a vodiiteljica  je Julijana Plenča, pedagoginja. Tek je godina rada ove šahovske skupine, uz  popriličan broj sati treninga i mnoštvo šahovskih vikenda, no takav uspjeh je pomalo nalik šahovskom čudu.

U konkurenciji učenika do osmog razreda, hrabro su došli jako blizu prvog mjesta.  Imajmo u vidu da su članovi ekipe  učenici trećeg i četvrtog razreda, a igraju u konkurenciji učenika sedmog i osmog razreda. Stekli su puno znanja marljivo  igrajući i trenirajući i od samih početnika skoro se vinuli  u šahovske zvijezde. No da bi ostvarili svoj šahovski san o zlatnom županijskom peharu potrebno je još puno rada i iskustva i jedna doza zrelosti koja dolazi s godinama.  

 

 

Top