Grad Crikvenica prijatelj djece Grad Crikvenica 2016. godine okitio se titulom Grad prijatelj djece. Dugogodišnji rad usmjeren na djecu i mlade okrunjen je poveljom kojom je i formalno potvrđen status Grada Crikvenice kao Grada prijatelja djece. Crikvenica je odavno Grad koji mnogo pažnje i brige posvećuje djeci.  Brigu prema djeci grad prvenstveno pokazuje nizom aktivnosti, projekata i manifestacija, ali znatnim financijskih sredstvima koja izdvaja da bi djeci omogućio ljepše, bezbrižnije, sigurnije i događanjima bogatije djetinjstvo.

Dokumenti: Izvedbeni program 2018 • Izvedbeni program 2017 • Izvedbeni program 2016Izvješće - plan aktivnosti Grad prijatelj djece 2015Vodič kroz potpore i prava djece

Okrugli stol „Rastimo zajedno“
Objavljeno: 05.02.2019.
U Gradskoj vijećnici u Crikvenici će se u petak 8.veljače s početkom u 13 sati održati okrugli stol o podršci roditeljstvu, ranom razvoju djece i dostupnosti programa "Rastimo zajedno" 

Svrha okruglog stola je informirati stručnjake odgojno-obrazovnih ustanova i gradonačelnike, načelnike i pročelnike o programima podrške roditeljima djece rane dobi „Rastimo zajedno“ i roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju „Rastimo zajedno Plus“ te zagovarati osiguranje njihove daljnje dostupnosti, održivosti i razvoja kvalitete. Radi se o radionicama koje su nastale u suradnji  UNICEF – om.

Na okruglom stolu  će biti predstavljeni navedene programi i rezultati njihove evaluacije, iskustva u njihovoj provedbi u dječjim vrtićima Međimurske županije kao i rezultate istraživanja o uvjetima u kojima se program provodi u svim županijama RH.
Okrugli stol organiziran je u okviru Programa „Za snažniju obitelj” kojeg su pokrenuli Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF s ciljem jačanja i širenja socijalnih usluga za obitelji s djecom.

 

Top