Grad Crikvenica prijatelj djece Grad Crikvenica 2016. godine okitio se titulom Grad prijatelj djece. Dugogodišnji rad usmjeren na djecu i mlade okrunjen je poveljom kojom je i formalno potvrđen status Grada Crikvenice kao Grada prijatelja djece. Crikvenica je odavno Grad koji mnogo pažnje i brige posvećuje djeci.  Brigu prema djeci grad prvenstveno pokazuje nizom aktivnosti, projekata i manifestacija, ali znatnim financijskih sredstvima koja izdvaja da bi djeci omogućio ljepše, bezbrižnije, sigurnije i događanjima bogatije djetinjstvo.

Dokumenti: Izvedbeni program 2018 • Izvedbeni program 2017 • Izvedbeni program 2016Izvješće - plan aktivnosti Grad prijatelj djece 2015Vodič kroz potpore i prava djece

Prvi ciklus edukacija Stručno-razvojnog centra Radost Crikvenica
Objavljeno: 05.02.2019.
U veljači 2019. godine započinje rad stručno-razvojnog centra za podršku roditeljstvu i program Rastimo zajedno.

Polaznici edukacije su odgajatelji i stručni suradnici dječjih vrtića iz Primorsko-goranske i Šibensko-kninske županije. Na uvodni modul, koji će se održati 8. veljače u Dječjem vrtiću Radost, pozvani su ravnatelji uključenih ustanova. Tijana Vidović, viša stručna savjetnica za rani i predškolski odgoj i obrazovanje će ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja sudjelovati u otvorenju rada centra te će održati plenarno predavanje o važnosti stručnog usavršavanja u području suradnje s roditeljima. Voditeljica stručno-razvojnog centra i ravnateljica vrtića Radost Martina Magaš predstaviti će program rada.

Rad centra je planiran kroz uvodni i 8 edukativnih modula, od veljače 2019. do veljače 2020. godine. Predavači su voditelji programa "Rastimo zajedno, " odgajatelji, stručni suradnici i ravnateljica vrtića Radost te vanjski suradnici. Zanimljive i korisne radionice i predavanja usmjerene su na razvoj komunikacijskih i digitalnih kompetencija sudionika; vještina rada u timu, grupnog i individualnog rada s odraslima; osposobljavanje za provođenje radionica Rastimo zajedno i drugih oblika pružanja podrške roditeljima te na razmjenu iskustava i znanja. Sudionici će proširiti znanja o utjecaju odgovornog roditeljstva na dobrobit djeteta, pojasniti ulogu roditelja u današnjem društvu i osvijestiti važnost podrške roditeljstvu. Potvrdnice koje sudionici edukcije dobivaju tijekom i na kraju edukacije omogućavaju vrtićima - sudionicima verifikaciju i provođenje programa radionica "Rastimo zajedno" u njihovim sredinama. Prvi ciklus radionica će timovi uključenih vrtića u svojim vrtićima provesti uz superviziju i podršku stručnjaka dječjeg vrtića "Radost."

Dječji vrtić Radost proglašen je stručno - razvojnim centrom  odlukom MZO, a temeljem uspješnosti u pružanju podrške roditeljima kroz radionice Rastimo zajedno te drugim oblicima suradnje s roditeljima. Prvi je vrtić - centar izvrsnosti u PGŽ. 

 

Top