Znanje za sve
Brošura Znanje za sve II
Objavljeno: 03.07.2017.
U sklopu projekta "ZNANJE ZA SVE II", koji sufinanciraju Grad Crikvenica i Ministarstvo znanosti i obrazovanja bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, tiskana je brošura u kojoj su prikazani rad i iskustva pomoćnika u nastavi u školskoj godini koja je za nama.

Pomoćnici u nastavi potiču i olakšavaju sudjelovanje učenika s teškoćama u razvoju u školskim aktivnostima te po potrebi dodatno pojašnjavaju i prilagođavaju gradivo u skladu s individualnim potrebama učenika. Brošura donosi i informacije o likovnoj radionici "Svi smo dio istog svijeta" na kojoj su učenici prikazali svoju viziju svijeta jedinstva različitosti pod mentorstvom učiteljice likovnog odgoja Alison Mavrić te radionicama "Ja kao ti" koje su za učenike, roditelje i učitelje osmislile i provele psihologinje Andrea Bačić-Pavat i Iva Vukić Antić iz savjetovališta "Sretniji grad". Cilj ovih aktivnosti bio je povećati svijest o potrebama učenika s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te razvijati duh zajedništva, solidarnosti i razumijevanja.

U brošuri su svoje dojmove o potpori pomoćnika u nastavi iskazali roditelji i nastavnici učenika s teškoćama, a i same pomoćnice u nastavi su se osvrnule na svoja iskustva u radu s učenicima. Osim pomoćnica u nastavi, učenicima potporu kontinuirano pružaju i školske pedagoginje Julijana Plenča i Draženka Mažar te logopedinja Marija Dukarić. Zajednički je stav svih sudionika u projektu da je potpora pomoćnika u nastavi neophodna i iznimno važna za razvoj, socijalizaciju i školski napredak učenika s teškoćama u razvoju.

"Grad Crikvenica će i nadalje financijski podupirati rad pomoćnika u nastavi u crikveničkim osnovnim školama, a nadamo se da ćemo i ubuduće imati potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja u vidu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda", istaknuo je gradonačelnik Damir Rukavina. "Ovim putem zahvaljujemo partnerskom timu iz Osnovne škole Zvonka Cara i Vladimira Nazora na uspješnoj provedbi projektnih aktivnosti i veselimo se suradnji u idućoj školskoj godini."

 

Top