Znanje za sve
U PŠ Jadranovo održana radionica "JA KAO TI"
Objavljeno: 05.12.2016.
U sklopu projekta „ZNANJE ZA SVE II“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, održana je radionica „Ja kao ti“ koju su osmislile i provele psihologinja Andrea Bačić-Pavat i socijalna pedagoginja Iva Vukić Antić iz savjetovališta „Sretniji grad“.
Istoga su dana održane dvije radionice, za učenike i roditelje, a sudjelovali su učenici 2. razreda Područne škole OŠ Vladimira Nazora u Jadranovu i njihovi roditelji.
Radionica je bila usmjerena na prihvaćanje različitosti, odnosno integraciju učenika s teškoćama u redovni sustav obrazovanja. Učenici su na aktivan i njima primjeren način imali priliku doživjeti kako se osobe s različitim poteškoćama ponekad osjećaju i na koje prepreke nailaze u svakodnevnom životu te kako oni sami mogu pomoći da se svi zajedno osjećaju bolje. Radionici su prisustvovali svi učenici iz razreda i njihova učiteljica.
Učenicima se radionica svidjela, a neki od roditelja su izjavili: „Dobra i poučna radionica za djecu i za roditelje s obzirom na vrijeme u kojem živimo.“, „Predavanje me se jako dojmilo jer smo govorili o pravim problemima koji su prisutni u svakodnevnom životu.“, „Podržavam ovu radionicu jer je važno kod učenika razvijati suosjećanje, empatiju, poticati samopouzdanje i vjeru u sebe.“ 
 
 
Top