Regate 2019. - jedriličari
Objavljeno: 08.03.2019.
Pripreme Betina, 09.02-16.02.2019
Jedriličarski kamp
Pripreme smo održali za klase optimist i laser u trajanju sedam dana. Osim našeg kluba na pripremama su sudjelovali: JK Horizont-Poreč, JK Opatija, JK Plav-Krk, YC Punat, YC Zagreb, JK Val Šibenik, JK Tijat Vodice, JK Orsan Dubrovnik
Uvjeti na moru i na kopnu bili su zaista odlični, te smo uz odlične treninge na moru, imali odlične uvjete i na kopnu, imali smo na raspolaganju klupsku teretanu.
Svakog dana provodili smo na moru 4-5 sati, a prije mora lagano trčanje uz vježbe mobilnosti u klupskoj teretani , te nakon mora trčanje i istezanje u teretani.
Nadam se da smo napravili odličan posao, te da smo se dobro pripremili za nastavak sezone.
Ovim putem zahvalio bi se još jednom domaćinu JK Žal iz Betine.

Karneval Kup -Opatija, 22.03.-24.03.2019.
Na regati „Karneval Cup“ održanoj u Opatiji od 22.03.-24.03.2019 sudjelovalo je 64  natjecatelja u klasi Optimist iz Hrvatske, Italije i Slovačke.
Za Jedriličarsko društvo „Val“ nastupili su  Carla De Carina, Tin Fike, Edo Fike, Nika Udovičić, Rain Car i Barbara Perušić uz pratnju trenera  Roberta Jurinčića
Prva dva dana natjecanja organizatori nisu imali sreće sa uvjetima na moru, u petak bonaca, dok je u subotu zapuhala olujna bura. Srećom u nedjelju je zapuhao maestral jačine 4-9 čvorova, te smo uspjeli odjedriti tri plova koja su potrebna da bi regata bila važeća.
Naši jedriličari vratili su se sa dva postolja, Edo Fike zauzeo je 3. mjesto u ukupnom poretku, dok je Barbara zauzela 3. mjesto u konkurenciji djevojčica do 12g.
Pobjednica regate je talijanska jedriličarka Kim Magnani.

Rezultati jedriličara „Vala":  Klasa Optimist 
3. Edo Fike 
5. Tin Fike 
16. Carla De Carina
30. Barbara Perušić 
41. Nika Udovičić
50. Rain Car

Velika nagrada Mornara - Split, 28.02.-03.03.2019.
Jedriličari „Vala“ u klasama Laser 4.7 i Laser radial nastupili su na kriterijskoj regati „Velika nagrada Mornara. “ u Splitu održanoj od 28.02.2019. do 03.03. 2019. u organizaciji Jedriličarskog kluba „Mornar “. 
Na regati je nastupilo je 69 jedriličara u klasi Laser 4.7 ,Laser radial i Laser standard iz Hrvatske, Japana, Singapura, Crne Gore, Cipra,Mađarske, Rusije a za JD „Val“ su nastupili Ursula Balas, Nika Manestar, Luka Gregović, Carla De Carina i Frano Šestan  uz pratnju trenera Roberta Jurinčića. 

U tri dana natjecanja odjedrili smo pet regata, u petak se jedrilo po jugu snage 6-8 čvorova, dok smo u subotu i nedjelju jedrili po maestralu snage 10-13čvorova.
Naši jedriličari bili su ponovno u samom vrhu Ursula je zauzela ukupno2. mjesto, dok je u konkurenciji djevojaka bila najbolja, Nika je zauzela ukupno 3. mjesto, dok je u konkurenciji djevojaka bila druga, Carla je zauzela 16 mjesto, dok je Luka završio 22.

U klasi laser radial Frano je zauzeo 11.mjesto
Ovom regatom za lasere na kojoj smo ponovo osvojili četiri pehara započeli smo 2019 g. za koju se nadamo da će biti uspješna kao predhodna koja je obilovala odličnim rezultatima.
Vremena za odmor nem, već ovog vikenda kadeti imaju regatu u Rovinju, dok juniori jedre u Splitu.

Rezultati:
Laser 4.7:
3. Nika Manestar (2. mjesto u konkurenciji djevojaka) 
2. Ursula Balas (1. mjesto u konkurenciji djevojaka) 
16. Carla De Carina
21. Luka Gregović

Laser radial
11. Frano Šestan

Top