Europa Cup u Hyeresu - Francuska
Objavljeno: 17.04.2019.
FANTASTIČAN USPJEH- naših jedriličara na regati Europa Cup u Hyeresu Francuskoj.

Jedriličari „Vala“ u klasama Laser 4.7 i Laser radial nastupili su na regati Europa Cup u Hyeresu koje se održavalo od 10.04.2019. do 15.04. 2019. u organizaciji Jedriličarskog kluba „COYCH“-Hyeres.

Za JD „Val“ su nastupili Ursula Balas, Nika Manestar i Frano Šestan  uz pratnju trenera Svena Katnića.

Na regati je nastupilo 400 jedriličara, a najbrojnija klasa bila je klasa laser radial u kojoj je nastupilo 198 natjecatelja, dok je u klasi laser 4.7 jedrilo 151 natjecatelj te klasi laser standard sa 48 natjecatelja.

Jedriličari iz cijele Europe nastupili su na regati iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Italije, Švicarske, Nizozemske, Austrije, Finske, Njemačke, Španjolske,Grčke, Francuske, Irske, Belgije, Poljske, Izraela, Cipra, Monaka, Rumunjske, Rusije te jedriličari iz dalekog Katara, Ujedinjenih Arabskih Emirata, Indije, Australije te Djevičanskih otoka.
Treba napomenuti da je ovo nama kriterijska regata koja se boduje za rang ljestvicu Hrvatskog jedriličarskog saveza . Uz naše rang ljestvice ova se regata također boduje za EUROPA CUP TROPHY gdje naše natjecateljice Ursula i Nika zauzimaju 1. i 2. mjesto.

Naši jedriličari bili su ponovno fenomenalni Ursula je zauzela ukupno 3. Mjesto,a u konkurenciji djevojčica zauzela je 2. mjesto , dok je Nika zauzela ukupno18. mjesto, dok je u konkurenciji djevojčica zauzela 4. mjesto.

U najbrojnijoj klasi laser radial naš jedriličar Frano zauzeo je 63.mjesto,dok je u konkurenciji U17 zauzeo odlično 5.mjesto. No najbitnije za njega bilo je izboriti ulazak u zlatnu skupinu, šta je on jako dobrim jedrenjem u kvalifikacijama i uspio. Uz njega zlatnu skupinu izborila je samo Karla Šavar.

Treba napomenuti da Frano ima tek 15 god.(mlađi i od Nike i Ursule) ali radi izuzetno visokog rasta (200cm) jedri već u laser radialu.

U četiri dana natjecanja odjedrili su sedam regata, uvjeti na moru bili su atipični lagani vjetrovi puhali su sve dane natjecanja.

Bila je ovo posljednja kriterijska regata za naše jedriličare u klasi laser prije odlaska na Europska prvenstva.

Naše djevojke vraćaju se u Hyeres polovicom svibnja na Europsko prvenstvo, dok će Frano na Europsko prvenstvo u daleki Portugal.

Sad malo odmora, pa već 22.04. krećemo u Betinu gdje se održavaju sedmodnevne pripreme reprezentacije za nadolazeća Europska prvenstva.

U klubu smo prezadovoljni ovim rezultatima, još jedna potvrda odličnog rada i kvalitete naših jedriličara na jednoj međunarodnoj velikoj regati.

 

Top