Europa Cup Switzerland
Objavljeno: 04.04.2019.
Fantastičan uspjeh naših jedriličara na regati Europa Cup u Švicarskoj.

Jedriličari „Vala“ u klasama Laser 4.7 nastupili su na regati Europa Cup u Luganu koje se održavalo od 28.03.2019. do 01.04. 2019. u organizaciji Jedriličarskog kluba Lago Di Lugano.

Za JD „Val“ su nastupili Ursula Balas, Nika Manestar, a na regatu smo otišli zajedno sa Jedriličarskim klubom Val iz Šibenika. (radi smanjenja financijskih troškova)

Na regati je nastupilo osamdesetak jedriličara,. iz Hrvatske, Italije, Ukrajine, Švicarske, Srbije, Nizozemske, Austrije, Finske, Njemačke, Velike Britanije

Treba napomenuti da je ovo druga regata Europa Cupa koja se boduje za rang ljestvicu EUROPA CUP TROPHY gdje naše natjecateljice Ursula i Nika zauzimaju 1. i 2. mjesto.

Naši jedriličari bili su ponovno fenomenalni Ursula je regatu završila na ukupnom 3. mjestu,dok je u konkurenciji djevojaka zauzela je 1.mjesto, Nika zauzela ukupno 7. mjesto ,dok je u konkurenciji djevojaka zauzela 3. mjesto .

U tri dana natjecanja odjedrili smo šest regata,uvjeti na jezeru(slatka voda na koju se moramo priviknuti ,pošto se Svjetsko prvenstvo u Kanadi jedri također na jezeru) bili su slični sve dane natjecanja lagani vjetar 5-8čv, dosta promjenjivog smjera .

U klubu smo prezadovoljni ovim rezultatima, još jedna potvrda odličnog rada i kvalitete naših jedriličara na jednoj međunarodnoj velikoj regati.

 

Top