Crikvenička regata 2019.
Objavljeno: 27.03.2019.
Kriterijska kvalifikacijska regata za izbor reprezentacije

Na regati je nastupilo 80 jedriličara i jedriličarki iz Hrvatske i Italije.

U petak smo na more izašli oko 12 sati po burici snage 8-12 čvorova. Nažalost bura je ubrzo oslabila i bila previše promjenjivog smjera. Regatni odbor pokušavao je izvući barem jedan plov, ali bezuspješno. Nakon tri sata čekanja na bolje uvjete Regatni odbor odlučio je da više nema jedrenja te poslao jedriličare na obalu.

U subotu se regatni odbor sa mladim jedriličarima otisnuo na more u 10:30 sati ujutro, u 11:30 sati je usljedio start. Vjetar nije izdržao, te smo morali prekinuti plov. Regatni odbor odlučio se na čekanje na moru, te smo cijelo regatno polje premjestili između punte Takla i Uvale Slane. Upornost se isplatila i uspjeli smo odjedriti jedan plov. Nakon završetka plova opet problemi sa smjerom vjetra, opet premještanje regatnog polja. Uspjeli smo startati i drugi plov, ali nakon dvadesetak minuta skroz je zabonacalo, te je RO prkinuo plov i poslao natjecatelje na obalu.

U nedjelju zadnjeg dana regate nažalost opet loša prognoza, svejedno smo odlučili isploviti na more i čekati bolje uvjete na moru te biti spremni startati. Nakon podužeg čekanja zapuhao je levanat snage 7-10čv., startali smo i uspjeli završiti i drugi plov, čime je regata valjana za podjelu pehara, ali ne i za bodove na kriterijskoj ljestvici. Pokušali smo startati i treći plov, ali nažalost ove godine nismo imali sreće sa uvjetima na moru, te je RO poslao flotu na obalu.
Treba istaknuti da jedan plov traje 50-tak minuta.

Nakon regate podijeljene su nagrade pobjednicima.Na regati je sudjelovalo 7 crikveničkih jedriličara(dječaci i djevojčice), koji su polučili zapažene rezultate.
Svakog dana nakon završetka jedrenja jedriličarima,trenerima je servirana večera.

Sama priprema regate odvijala se petnaestak dana prije same regate.
Trebalo je nabaviti sve jedrlice, glisere, barke, gumenjake koji su inače potrebni da bi sve proteklo u najboljem redu na samom regatnom polju..

Trebalo je urediti pontone i staviti ih u more za bacanje malih jedriličara u more, srediti slip.
Posložiti sve bove, sidrenjake za iste, također i za regatne brodove.

Regata je organizirana odlično uz pomoć članova, roditelja i prijatelja klubate je privedena kraju na najbolji mogući način.
Treneri iz svih klubova imali su samo riječi pohvale za samu organizaciju regate

Pobjednici regate su:
1.Mia Močinić-JK Uljanik Plovidba
2.Edo Fike – JD Val Crikvenica
3. Jan Komadina- JK Vega Pula
4. Lovre Bakotić- JK Split
5. Tin Fike – JD Val Crikvenica
15. Carla De Carina– JD Val Crikvenica
31. Nika Udovičić– JD Val Crikvenica
42. Barbara Perušić– JD Val Crikvenica (3.mjesto u konkurenciji djevojčica do 12g.)
61. Rain Car– JD Val Crikvenica
77. Leona Zara Hennion– JD Val Crikvenica

 

Top