Rezultati JD Val sa regata na Malti i Hvaru
Objavljeno: 10.01.2019.
Malta - Mellieha Bay 11.12-24.12.2018.
Na regati „EUROMED 2018“ održanoj u Mellieha Bay od 19.12.-22.12.2018 sudjelovalo je 160  natjecatelja u klasi Optimist iz čak 19 zemalja, Hrvatske, Italije, Njemačke,Mađarske, Švicarske, Austrije, Velike Britanije, Češke, Malte, Rusije, Irske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bermude, Bugarske, Izraela, SAD, Lihtenštajna, Latvije i Belgije.
Kako sami put do Malte traje preko 30 sati,te nam dolazak na Maltu i dolazak nazad u Crikvenicu oduzima četiri dana putovanja odlučili smo uz regatu odraditi i šestodnevni trening kamp, pripreme na kojima je savaki dan jedrilo između pedeset i osamdeset jedriličara.
Uvjeti na Malti u ovo doba godine su fantastični za jedrenje uz temperature oko 20 stupnjeva, vjetar koji svakodnevno puše, tako da su u tim uvjetima pripreme protekle odlično.

Za Jedriličarsko društvo „Val“ nastupili su  Carla De Carina, Tin Fike, Edo Fike, Nika Udovičić i Barbara Perušić uz pratnju trenera  Roberta Jurinčića.

Jedrenjem na samoj regati sam i zadovoljan i malo ljut, naši jedriličari su jedrili dobro, ali opet nam se događa problem sa preuranjenim startom Edo i Carla su dva puta, dok su Tin i Barbara jednom izletili na crnu zastavu. Nažalost to nam se u zadnje vrijeme često događa te ćemo na treninzima i budućim pripremama morati poradit na tim greškama. Nažalost te diskvalifikacije bitno su utjecale na sami plasman naših jedriličara.

Rezultati jedriličara „Vala":   
Klasa Optimist 
14. Edo Fike 
19. Tin Fike 
67. Carla De Carina
78 Nika Udovičić
94. Barbara Perušić 

Hvar, 27.12.2018 - 01.01.2019. -42. Međunarodna novogodišnja regata

Jedriličari „Vala“ u klasama Laser 4.7 i Optimist nastupili su na kriterijskoj regati „42. Međunarodnoj novogodišnjoj regati“ na Hvaru održanoj od 27.12.2018. do 01.01. 2019. u organizaciji Jedriličarskog kluba „Zvir“. 
Na regati je nastupilo je 29 jedriličara u klasi Laser 4.7 te 58 jedriličara u klasi optimist iz Hrvatske, , Švicarske, Ukrajine, Slovačke, Latvije, Estonije, Finske , Francuske i Austrije, a za JD „Val“ su nastupili Ursula Balas, Nika Manestar, Bianka Maria Ornik i Carla De Carina  uz pratnju trenera Roberta Jurinčića. 

Naši jedriličari bili su ponovno u samom vrhu,Nika je zauzela 4. mjesto, dok je u konkurenciji djevojaka bila najbolja, Ursula je zauzela ukupno 5 mjesto, dok je u konkurenciji djevojaka bila druga., Bianka se plasirala na 27 mjesto.
U klasi optimist naša jedina predstavnica Carla plasirala se također na odlično, zauzevši 3. mjesto.
Ovom regatom na kojoj smo ponovo osvojili četiri pehara zaključili smo 2018 g. koja je obilovala odličnim rezultatima. Sada nam preostaje malo se odmoriti i od polovice siječnja kreću trninzi, pripreme za nadolazeće regate, na kojima se nadamo ponoviti vrhunske rezultate iz 2018g.

Rezultati:
Laser 4.7:
4. Nika Manestar (1. mjesto u konkurenciji djevojaka) 
5. Ursula Balas (2. mjesto u konkurenciji djevojaka) 
27. Bianka Maria Ornik
Optimisti:
3 . Carla De Carina (3. mjesto u konkurenciji djevojčica) 

 


Top