Košarkaški turnir "KOŠARKA BEZ GRANICA"
Objavljeno: 06.11.2018.
Naša ekipa kadetkinja sudjelovala je na ženskom košarkaškom turniru KOŠARKA BEZ GRANICA. Igralo se u dvorani od Igokee u Aleksandrovcu gdje u prekrasnom okruženju naše djevojke osvajaju prvo mjesto na turniru.
U razigravanju u teškoj utakmici uspijevamo pobijediti Igokeu, da bi u finalu pobijedili ekipu Lidera.

Sudjelovale su ekipe:

KK "Una" K.Dubica
KK "Lider" Gradiška
ŽKK "Igokea" Aleksandrovac
ŽKK "Arx" Crikvenica

Konačan poredak

1. Arx Crikvenica
2. Lider
3. Igokea
4. Una

Razigravanje u grupi
Igokea - Arx Crikvenica 46 : 65  / 15-15, 12-13, 7-19, 12-18

Igokea: Šorak, Dakić 23, Blagojević, Gvozderac, Blagojević T., Babić, Blagojević Lj., Predojević 5, Kelečević 5, Davidović 2, Mitrović, Predojević. Trener: Gašić

Arx Crikvenica: Gržac 2, Juričić 6, Antak 2, Srdoč 22, Benić 2, Vukić 4, Pažanin 12, Peričić 14, Gulin, Lončarić 1, Rogić. Trener: Kozlevčar

Za prvo mjesto

Lider -  Arx Crikvenica 31 : 55  / 4-21, 6-11, 15-15, 6-18

Lider
Ana Maria Gvozdenac 3, Ana Cvijić, Adriana Grubesić 4, Sara Tomić, Leontina Klincov 2, Tamara Vasiljevic 2, Vanja Stojčević 5 , Jovana Simetić 12, Sara Vuković, Valentina Grubesić, Nevena Vuković, Tamara Adzic 3, Tamara Kovačevic, Ana Maria Slijepčević, Dunja Dobrić, Sladjana Golić, Tara Šokčević, Adrijana Kojić Trener: Ognjenka Jovičić

Arx Crikvenica
Gržac 2, Juričić 2, Antak 2, Srdoč 14, Benić 3, Vukić , Pažanin 4, Peričić 15, Gulin 2, Lončarić 4, Rogić 7. Trener: Kozlevčar


Kako je bilo pročitajte u nastavku:

Igokea - Arx Crikvenica 46 : 55

Samim naslovom i najavom ove utakmice zaista smo jako ponosni na naše djevojke koje su u kratkoj povijesti daleko dogurale. Igrati protiv velikana kao što je Igokea daje veliku motivaciju i želju za dokazivanjem koje su cure prenijele na teren.

U utakmicu krećemo nervozno i dosta brzo gubimo 4:0. Razumljivo je da postoji strahopoštovanje prema protivniku jer igramo protiv protivnika vrijednog velikog poštovanja pa su djevojke osjetile strah i nesigurnost u svoje sposobnosti. Ipak, djevojke dobro brane nalet protivnika te dobrom navikom trčanja ostvarujemo situacije za kontranapad koje zbog nervoze promašujemo. Zovemo minutu predaha gdje smirujemo glave i dodatno se motiviramo jer smo vidjeli da možemo igrati, ali da svojom nervozom promašujemo situacije koje inače poentiramo.

Preko dominantne Pažanin te raspoloženih Srdoč i Peričić održavamo napadački učinak ekipe gdje se igra koš za koš. Timskom obranom i odličnim trčanjem tjeramo protivnika da stalno misli o nama te prva četvrtina završava izjednačeno 15 - 15.

Druga četvrtina prati visoki napadački intenzitet gdje se u dva navrata naša ekipa odvaja na četiri razlike da bi se našom dekoncentracijom protivnik ponovno vratio u utakmicu te uzeo vodstvo. Ponovno se igra koš za koš.

Drugu četvrtinu obilježila je i odlična obrana na igračici Dakić koja ima i reprezentativnoga iskustva, ali Benić i Jurčić joj ne daju centimetar laganog prostora već iscrpljujućom obranom tjeraju ovu odličnu igračicu na teške koševe i dodavanja suigračima. Naše djevojke to koriste da bi održale priključak u napadu te u ovim važnim trenucima izmjene daju potrebnu energiju u napadu i obrani. Rezultat na poluvremenu je plus 1 za nas.

Drugo poluvrijeme počinje slično kao i prve dvije četvrtine, ali preko Jurčić i Pažanin odlazimo na važnih plus 4. Protivnik zonskom obranom pokušava omesti naša brza protrčavanja, ali disciplina igre pruža nam mirnoću za važne koševe. Minutom predaha pokušavamo promjeniti ritam igre te odličnom obranom naše prve linije uzimamo tri uzastopne lopte te Srdoč, Peričić i Vukić brzo poentiraju da bi napokon rezultat otišao u našu korist. Timskom obranom te odličnim ulascima s klupe održavamo visok ritam i energiju koja je i najzaslužnija da ovu četvrtinu pobjeđujemo s visokih 7 - 19.

U zadnju četvrtinu ulazimo s plus 13, ali znamo da je utakmica daleko od završene. Igokea preko odlične Dakić i dalje radi probleme našoj obrani, ali svaki promašaj kažnjavamo s laganim koševima iz kontranapada. Visoki intenzitet igre se nastavlja da bi se pet minuta prije kraja utakmice rezultat čak i spustio na svega sedam poena prednosti za našu ekipu. Velike probleme nam donosi i četvrti prekršaj Pažanin, ali odlična Lončarić igra važne minute te ne dopuštamo protivniku da se ozbiljnije približi. Srdoč u zadnjoj četvrtini zabija visokih 9 poena na odlične nesebične asistencije Peričić te posljednjim sudačkim zviždukom počinje veliko slavlje naše ekipe!

Kroz čitavu utakmicu našu igru su krasile asistencije, skokovi te velika borbenost. Djevojkama nije bilo važno tko će koliko zabiti, već da djevojka u najboljoj poziciji pokuša zabiti koš. Detalj s utakmice gdje se naše djevojke bacaju "na paradu" na pod za loptom na plus 19 razlike govori o igri zbog poteza, a ne zbog broja na semaforu. Takav mentalitet sigurno donosi šansu za pobjedom koju su naše djevojke s(p)retno ostvarile.

Lider - Arx Crikvenica 31 : 55

Igrati protiv domaćina nikada nije lako. I puno iskusnije ekipe gubile su protiv domaćina, što zbog emocionalnog pražnjenja koje se događa i seniorskim ekipa nakon velikih pobjeda, a što zbog dječjeg karaktera koji nekada ne razumije važnost svake utakmice. Prije utakmice shvatili smo da je ovo utakmica karaktera gdje u sebi moramo naći koncentraciju nakon iscrpljujuće utakmice protiv Igokee. Početnom petorkom vidjeli smo koliko je curama stalo da nadigraju ekipu Lidera te visokim vodstvom već u prvoj četvrtini od 4 - 19 rezultatski možemo mirnije ulaziti u napadačke opcije, ali ekipa Lidera se ne predaje te u periodu druge i treće četvrtine rade povratak na svega 12 razlike ulaskom u zadnju četvrtinu.

Zadnja četvrtina ponovno u nama budi energiju, govor tijela, dogovor i koncentraciju te sa visokih 6 - 18 završavamo zadnju četvrtinu i rješavamo pitanje pobjednika.

Cure su sa posljednjim sudačkim zviždukom uletile u teren i veliko slavlje je moglo početi!

Velikim osmjehom i suzama radosnicama naše djevojke osvojile su prvo mjesto i zlatne medalje!

Još jedno veselje uslijedilo je na ceremoniji podjele medalja kada je naša Judita Srdoč proglašena za najbolju igračicu turnira!

Zaključak:
Sve se s dobrim i poštenim radom vraća. Djevojke marljivo treniraju od početka priprema te osvajanjem ovog turnira i pobjedama u Istri u prijateljskim ogledima (Stoja i Rovinj) s velikom motivacijom očekujemo početak sezone koju ovog vikenda otvaramo protiv ekipe Rovinja u našoj dvorani.
Zaista veseli gledati kako djevojke rastu iz treninga u trening te kako su shvatile važnost konstantnog napretka u svojoj igri. Veseli i da razumiju koliko je intenzitet igre zahtjevniji i koliko je važan dogovor i pristup u utakmicama u kadetskom uzrastu. Najviše i veseli činjenica da su sve naše "starije" djevojke 2003. godišta te da za iduću sezonu imamo gotovo identičnu ekipu. Ovo nam omogućava rad u konstanti od dvije godine za koji smo sigurni da daje rezultate i toliko željenu prijavu u seniorsku košarku.

O domaćinu:
Osim same košarke, jedno od lijepih sjećanja pružilo nam je i druženje naših igračica s već sada velikim prijateljima iz KK Lider. Lider, vođen na zdravim temeljima pod dirigentskom palicom trenerice Ognjenke Jovičić, nas zaista podsjeća na najljepše trenutke djetinjstva i bavljenja sportom. Kada djeca plaču kada vide prijateljice iz Gradiške i kada plaču jer idu doma zaista govori o prekrasnoj priči prijateljstva naša dva kluba. O tome koliko su nas lijepo ugostili govori puno detalja, ali prekrasna šetnja Gradiškom, palačinke na Savi te turističko vođenje po gradu samo su neka od iskustva koja smo ponijeli sa sobom u Crikvenicu. Djevojke su doživjele jedno prekrasno iskustvo i turnir imena KOŠARKA BEZ GRANICA zaista je dao najvažniju poruku, a to je da sport spaja, daje prijateljstvo kroz igru i podsjeća nas da je najljepše biti dijete koje iskreno voli svoj sport. Za nas entuzijaste i košarkaške romantike nema veće nagrade od sretnih igračica koje se već sada dogovaraju kako će i gdje ugostiti prijatelje iz Lidera i kada se možemo ponovno vratiti u Gradišku! Ne možemo ne zahvaliti i izdvojiti naš B4U team Aramisa Naglića koji nas je svih spojio na Umagu i gdje se svake godine vraćamo i prenosimo ono najvažnije - ljubav prema košarci.

ŽKK Arx

Top