Ursula Balas osvojila srebrnu medalju!
Objavljeno: 31.10.2018.
Omiš je bio domaćin upravo završenog Otvorenog državnog prvenstva Hrvatske za juniorske klase.

Organizator prvenstva bio je Jedriličarski klub Omiš iz Omiša. Na prvenstvu je sudjelovalo 57 natjecatelja u klasi Laser 4.7 i 18 natjecatelja u klasi Laser radial iz cijele Hrvatske,Švicarske, Njemačke i Crne Gore.

Za ekipu JD VAL uz pratnju trenera Roberta Jurinčića jedrili su Ursula Balas, Nika Manestar, Luka Gregović, Bianka Maria Ornik u klasi Laser 4.7 i Leon Kljuš u klasi Laser radial.

Kroz tri dana prvenstva odjedrili smo pet regata.

U petak smo odjedrili tri regate po jugu 12-16 čvorova, dok smo u subotu odjedrili još dvije regate po jugu 18-24 čv.

Zadnjeg dana prvenstva jugo je puhalo preko 35 čv,te je regatni odbor odlučio da jedrenja neće biti.

Naši jedriličari opet su u samom vrhu, Ursula je završila u ukupnom poretku na fenomenalnom 3.mjestu, dok je u konkurenciji djevojčica bila 2. i osvojila SREBRNU MEDALJU, Nika je završila na odličnom 10 mjestu, Luka iako jedan od najmlađih jedriličara (12 god.)na prvenstvu ostvario je jako dobar rezultat,zauzevši 23.mjesto,dok je u konkurenciji jedriličara U16 zauzeo 4.mjesto, Bianka Maria također jedna od mlađih djevojčica prvenstvo je završila kao 50.

U klasi Laser radial Leon je zauzeo vrlo dobro 10. mjesto.

Rezultati naših jedriličara:
Laser 4.7
3.Ursula Balas, u konkurenciji djevojčica 2.mjesto 10.Nika Manestar, u konkurenciji djevojčica 5.mjesto 23. Luka Gregović, U16-4.mjesto 50. Bianka Maria Ornik

Laser radial:
10.Leon Kljuš

Također treba napomenuti da je ovo treće odličje JD VAL-a u ovoj godini nakon bronce s Europskog prvenstva, zlata sa ekipnog prvenstva hrvatske osvojena je srebrna medalja..konstantno u vrhu CRO jedrenja!!!

 


Top