Bukijev memorijal - velika vaterpolska fešta
Objavljeno: 09.08.2017.
U subotu, 05.08., na Dan domovinske zahvalnosti održana je jubilarna 10. po redu crikvenička Divlja liga-"Bukijev memorijal".

Prvi put od kad je utemeljena, crikvenička Divlja liga-Memorijal Dražena Medakovića "Bukija" bila je podijeljena u dva dijela što je tražilo pojačan trud članova VK "Crikvenica" koji stoje iza tog popularnog vaterpolo turnira. Naime, ove godine je u jutarnjim satima Dana pobjede i domovinske zahvalnosti odigrana i Dječja divlja liga. Mladi članovi i članice VKC pozvali su svoje prijatelje iz osnovnoškolskih klupa i ostalih sportskih klubova (RK Mornar, NK Crikvenica, PK Rijeka, RK Vinodol, BK Sveti Jakov, NK Trnje), podijelili se u 3 ekipe i odigrali zanimljiv turnir.

REZULTATI 1. DJEČJE DIVLJE LIGE

DIVLJA OSMORKA - FIREBALL 4:3
OLUJA 95 - DIVLJA OSMORKA 4:0
OLUJA 95 - FIREBALL 4:4

POREDAK: 1. OLUJA 95, 2. DIVLJA OSMORKA, 3. FIREBALL

Pobjednik je ekipa Oluja 95 za koju su igrali Enrino Škiljan (kapetan i izbornik), Marko Novkovski, Borna Stojčić Mureta, Bruno Jovanović, Marko Taboršak i Žan Roko Domijan (svi iz VKC), te njihovi prijatelji Petar Car, Loren Šegulja, Erik Haidinger (RK Mornar Dramalj), Ivan Peko Lončar (PK Rijeka) i Filip Knežević (NK Crikvenica).
Posebna zahvala ide Krešimiru Zubčiću i Marku Stojeviću, tj. popularnom caffe bar-u "Toš" koji je osigurao dvije velike torte i sokove za sve učesnike.

U posljepodnevnim satima počelo je dugo očekivano 10. izdanje Bukijevog memorijala na kojem se okupilo 10 ekipa. Ekipe su ždrijebom tradicionalno bile složene u dvije skupine, istočnu i zapadnu ovisno o stranama plivališta na kojima su se utakmce odigravale. Ove godine naglasak je bio na fair playu i na činjenici da se pravim amaterima da prilika da probaju vaterpolo tako da su u svakoj ekipi smjela nastupiti samo dva aktivna i registrirana vaterpolista , no atraktivnih poteza i udaraca zbog toga nije manjkalo. Posebnu draž cijeloj priredbi označio je dolazak na plivalište našeg proslavljenog trenera Ratka Rudića, crikveničke legende Karla Stipanića i igrača za kojeg kažemo da je "osvojio sve na svijetu" Samira Baraća. Uz nezaobilazno slikanje sa najmlađima, ali i onim malo starijima željnim uspomene na susret s takvim sportskim veličinama načete su i nezaobilazne teme o uspjehu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, ali i o financiranju sporta, o nedostatku kvalitetnih bazena ne samo u Crikvenici nego i u ostatku Hrvatske, te o situaciji u klubovima i hrvatskom vaterpolu općenito. Mišljenja i savjeti takvih stručnjaka su od neprocjenjive vrijednosti, osobito za članove mladog i ambicioznog kluba kakav je VK "Crikvenica".

Nakon pauze za uživanje u tradicionalnoj batudi koju su i ove godine pripremili umirovljenici iz Udruge "Sunce" nastavljena su razigravanja po skupinama, a u polufinale su se probile ekipe "Storm Security" (predvođeni braćom Vrlić, prvotimcima Primorja), "Jadranka" (crikvenički košarkaši), "Pećinske Barakude" (predvođene igračima VKC-a Domagojem Mačekom i Bojanom Carom) i ekipa "Koga briga" čiji je izbornik i kapetan Domagoj Klovar-Grobo. Pobjednik Divlje lige je ekipa "Koga briga" nakon uzbudljivog finala protiv Storm Securitya pobjedom 5:4.

Organizator VKC bi se želio zahvaliti sljedećim sponzorima bez čije pomoći ovogodišnja Divlja liga ne bi bila izvediva: caffe bar "Toš", beach bar "Figa", beach bar "Palada", beach bar "Garden", Trgovina "Goman". Također se zahvaljujemo na pomoći Sebastijanu Caru iz tvrtke "Heineken", Udruzi umirovljenika "Sunce" koji tradicionalno svake godine pripremaju batudu za učesnike Divlje lige, Matiji Šamaniću-Šamu, Stipi Galiću i Dinu Lovriću-Grafu na izdradi plakata i zahvalnici za umirovljenike. Posebna zahvala ide Siniši Čakareviću-Čakiju i osoblju beach-bar-a "Figa" bez čije logističke podrške Divlja liga ne bi uspjela.

REZULTATI
ISTOČNA KONFERENCIJA

BEZ TENZIJA - STORM SECURITY 8.8
KURTONI - JADRANKA 2:5
STORM - KURTONI 5.4
DOMAZZI - BEZ TENZIJA 5:2
KURTONI - DOMAZZI 2:3
JADRANKA - STORM 4:5
DOMAZZI - JADRANKA 2:3
BEZ TENZIJA - KURTONI 8:1
JADRANKA - BEZ TENZIJA 6:4
STORM SECURITY - DOMAZZI 9:6

1. STORM SECURITY 10, 2. JADRANKA 9, 3. DOMAZZI 6, 4. BEZ TENZIJA 4, 5. KURTONI 0

ZAPADNA KONFERENCIJA

PEĆINSKE BARAKUDE - HAPPY 7:7
KOŠARKAŠI - HSUK 6:0
HAPPY - KOŠARKAŠI 4:3
KOGA BRIGA - PEĆINSKE BARAKUDE 7:7
KOŠARKAŠI - KOGA BRIGA 4:5
HSUK - HAPPY 2:6
KOGA BRIGA - HSUK 9:2
PEĆINSKE BARAKUDE - KOŠARKAŠI 6:3
HSUK - PEĆINSKE BARAKUDE 3:7
HAPPY - KOGA BRIGA 1:6

1. KOGA BRIGA 10, 2. PEĆINSKE BARAKUDE 8, 3. HAPPY 7, 4. KOŠARKAŠI 3, 5. HSUK 0

POLUFINALE
STORM - PEĆINSKE BARAKUDE 5:4
JADRANKA - KOGA BRIGA 3:3, 6:8 na peterce

FINALE
KOGA BRIGA - STORM SECURITY 5:4

Ekipa Storm Security igrala je u sastavu Zrinko Vrlić, Mislav Vrlić, Josip Vrlić, Saša Dimitrijević, Dina Car, Pepo Car, Saša Milaković, Mladen Sarčević, Marino Kučan. Sve utakmice vrlo kvalitetno su odsudili Marin Glavurtić i Zoran Brozičević. Trofej najboljoj momčadi turnira uručio je osobno Ratko Rudić koji je sve utakmice pratio u društvu Karla Stipanića i Samira Baraća.

 


Top