Povijesni uspjeh Crikveničkih učenika
Objavljeno: 12.06.2017.
Osnovna škola Zvonka Cara, ekipa Glavoč osvojila je srebro na državnom natjecanju u košarci za dječake 5. i 6. razreda.

Natjecanje se održalo u Vinkovcima gdje su se susrele osnovne škole:

SAVSKI GAJ, GAJ, ZAGREB
ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENIJE, BRODARICA, ZADAR
JAGODE TRUHELKE OSIJEK
ZVONKA CARA, GLAVOČ CRIKVENICA

Naši košarkaši pobijedili su ekipu Jagoda iz Osijeka sa rezultatom 38 : 25 i igraju za zlato protiv Brodarice iz Zadra.

Dramatiku zbivanja finalne utakmice sažeo je trener Krešimir Kozlevčar:

O utakmici koja je dva puta bila pobijeđena mogla bi se napisati knjiga. U zadnjoj minuti gdje vodimo 5 razlike radimo nepotrebne greške koraka, izgubljenih lopti, krivih dodavanja te neracionalnog napad koštala nas je pobijede u regularnom dijelu. Uz sve možemo reći "gluposti" uspjeli smo doći do produžetaka gdje osam sekundi prije kraja uz vodstvo od tri razlike sa našom loptom radimo filmski završetak koji nažalost ne ide u našu korist.

Krivo izvedena lopta, namjeran faul i blago rečeno neshvatljiv pokušaj oduzimanje lopte i ispadanje u obrani rezultiralo je tricom Zadra za izjednačenje. Uz šok je uslijedilo i loše dodavanje koje Zadar koristi za šut u zadnjoj sekundi i pobjedu i njihovo veliko slavlje od 43 : 41.
Košarkaški analitičari bi rekli da se ovakva utakmica događa svakih sto godina jer završetak i poraz je zaista nevjerojatan.

Ostaje komentar da na državnom natjecanju zaista nismo izgubili niti jednu utakmicu već smo i na kraju pobijedili sami sebe.

Ali ne treba biti previše negativan jer se radi od djeci 5. i 6. razreda te dečkima koji su i četvrti, treći te čak i drugi razred osnovne škole. Njihov košarkaški put je tek počeo, a utakmice ovakvog značaja i naboja samo nas mogu učiniti boljima ako naravno iz njih nešto i naučimo.

Na kraju srebrna medalja i osjećaj "mogli smo bolje" možda i to nije tako loše jer "kritika me čini boljim, porazi me jačaju i čine me pametnijim".

Srebrna medalja je veliki uspjeh pogotovo kada uzmemo u obzir da u šali rečeno ima i istine "došli smo sa svima koji su mogli igrati". Za razliku od velikih gradova i klubova nemamo potrebnu selekciju, a time ni rotaciju već što imamo sa time radimo, a rezultati su vidljivi iz godine u godinu na najjačim natjecanjima ovog uzrasta u Hrvatskoj.

Vesele nas nadolazeća vremena gdje osim rezultata sada imamo i brend košarke u našem gradu. Košarkaši tiho i sa velikim ulaganjem i prije svega radom i odricanjem pokazuju istinsku ljubav prema sportu i podsjećaju nas na zaboravljenu izreku "što to znači biti sportaš".

Dečki su pravi primjer i zaista čitav grad treba biti ponosan na ove mladiće. Čestitke nam stižu iz cijele Hrvatske i inozemstva i to nas hrani da sada više nego ikad radimo za najsjajniju i najljepšu medalju. Zaslužili smo je.

 


Top