Savate došao na velika vrata u Crikvenicu
Objavljeno: 31.05.2017.
Savate je došao u pravi grad. Crikvenica voli sport, a savate je saživio u našem gradu u klubu Reful, koji vodi trener Ivica Manestar.

Do sada su naši mladi natjecatelji svoje vještine pokazivali uglavnom u drugim gradovima, ali protekli vikend savate se je ukazao u pravom svjetlu u Gradskoj sportskoj dvorani.

1.Savate open Crikvenice privukao je ponajbolje natjecatelje iz devet hrvatskih klubova. Stigli su borci iz savate klubova „Đidara“ Zabok, Šan Garešnica, Fight club Kovačić Varaždin, Čigra Sv. Ivan Zelina, Kraljevec, Omega gym Kneginec, Cobra Marija Bistrica, Šimunec gym Varaždin i domaćin i odličan organizatore Reful Crikvenice.

U zahtjevnoj organizaciji sponzori su bili Grad Crikvenice, Turistička zajednica Grada Crikvenicei Eko Murvica, uz nekoliko privatnih sponzora.

Cjelodnevna natjecanja privukla su pažnju gledalaca,koji su se na licu mjesta (u živo) mogli upoznati sa tehnikama borbe. Doprvakinja Hrvatske, naša mlada sugađanka Nadia Domijan na 1. Savete openu Crikvenice osvojila je brončanu medalju.

Najbolji klub ekipno prema očekivanju je Savate fight club Kovačić iz Varaždina, ispred Đidare iz Zaboka i Čigre iz Sv. Ivana Zeline.

S. Lončarić

 


Top