Hrvatska upoznala košarkašice ARX-a
Objavljeno: 12.12.2016.
U Vodicama je u sportskoj dvorani hotela Olympia od 8. do 10. prosinca odigran turnir regionalnih selekcija (Istok, Zapad, Sjever, Jug i Centar) te kao gost Akademija Herceg Bosne za djevojčice rođene 2003. godine i mlađe.
Iako rezultat i nije dojmljiv treneru Krešimiru Kozlevčaru Kozlevčaru sigurno je drago da su iz kluba koji vodi i postoji tek tri godine uspjele sudjelovati čak četiri igračice, a one su Rea Vukić, Klaudia Gulin, Judita Srdoč te Elena Peričić koja je na kraju bila i najbolji strijelac turnira što je zaista impresivan rezultat sa obzirom da su se na ovom okupljanju skupile najbolje cure u državi.

Trener Krešimir Kozlevčar kaže: „Za našu ekipu možemo reći da se je kroz čitav turnir dizala te ostaje žal da smo mogli pobijediti ekipu Istoka no sportske sreće nije bilo kada je trebalo zabiti neke otvorene šuteve i zadržati koncentraciju u posljednjim minutama. Treba definitivno naglasiti da je ritam turnira bio zaista velik te da smo u tri dana odigrali pet utakmica što je za neke cure bio poseban izazov prvenstveno zbog razloga da neke cure nisu još skupile iskustvo igranja ovako velikog broja utakmica i također ove kvalitete protivnika. Za naš klub ovaj turnir zaista je značio puno. Kvaliteta rada u klubu je potvrđena te su tako naše cure pokazale da su izrazito zanimljive te da se mora pratiti njihov daljnji napredak. Veseli da smo u kratkom razdoblju postojanja kluba uspjeli "proizvesti" zanimljive igračice“.

Trener Kozlevčar pozvan je da vodi ovu selekciju. Iskustvo kako njemu tako i igračicama koje mora dati veći motiv ali i zahtjeve da klub mora igrati češće i protiv jačih protivnika. Također treba se zahvaliti i na odličnoj i pravoj sportskoj suradnji sa trenerima iz Rijeke Franjom Šiljegom i Marinom Mijaljevićem bez kojega ovoliki napredak ne bi bio moguć . Hvala još jednom na pomoći kada smo se tek osnivali kao i svakoj suradnji u kojoj svi zajedno uživamo.

Selekcija Jug – Selekcija Sjever 71:33
Selekcija Zapad – Akademija Herceg Bosne 39:72
Selekcija Istok – Selekcija Centar 23:86

Petak: 09.12.2016.
Selekcija JUG – Selekcija Zapad 80:28
Selekcija Sjever – Selekcija Centar 23:83
Akademija Herceg Bosne – Selekcija Istok 63:32
Selekcija Zapad – Selekcija Sjever 37:57
Selekcija Istok – Selekcija JUG 30:77
Selekcija Centar – Akademija Herceg Bosne 72:37
Selekcija Zapad – Selekcija Istok 42:46

Subota: 10.12.2016.
Selekcija Sjever – Akademija Herceg Bosne 45:53
Selekcija Jug – Selekcija Centar 28:57
Selekcija Istok – Selekcija Sjever 38:41
Selekcija Centar – Selekcija Zapad 54:26
Akademija Herceg Bosne – Selekcija Jug 34:56

Najbolja igračica MVP turnira: MARTA OSTOJIĆ (Centar)
Najbolja strijelka turnira: ELENA PERIČIĆ (Zapad) sa postignutih 68 koševa
Najbolja skakačica turnira: HELENA GALUNIĆ (Centar) sa ukupno 66 skokova
Najbolja asistentica turnira: IVANA KRAJINA (Akademija HB) sa 22 asistencije

Stjepan Lončarić

Top