Rukometaši Crikvenice okrenuli novu stranicu
Objavljeno: 10.08.2016.

U RK Crikvenici ovo ljeto nisu mirovali. Naprotiv, bili su vrijedni i aktivni u animaciji novih zaljubljenika u rukomet. Možda jednoga dana stasa neka nova generacija sportaša koja će zavoljeti sport koji ima čvrste i jake korijene u Hrvatskom primorju.

Najbrojnija sportska obitelj ovoga kraja (Mornar, Murvica, Crikvenica, Selce, Primoroska škola rukometa, Bribir, Vinodol) posljednjih godina nema dotok svježih, potentnih igrača, koji bi mogli uskočiti u prve momčadi ovih klubova, uz časnu iznimku Murvice i Primorske škole koja ima zadaću da okuplja rukometnu mladež od Jadranova do Selaca.

Svaka inicijativa na poboljšanju „krvne slike“ je više nego dobro došla. 

U RK Crikvenici su ovo ljeto krenuli sa jednom hvale vrijednom akcijom, sa kojom su željeli postići više ciljeva. Dva puta tjedno (ponedjeljak, četvrtak) u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici Egon Paljar, Tomislav Huljina i Sanjin Jelovac održavali su rukometna okupljanja.

Trening, igraonica, upoznavanje mladih sa elementima rukometa iz ruku ljudi koji su dugo, dugo igrali rukomet. Prezentacija vještina. Čak nekima i da vrijeme brže i zabavnije prođe...

Bez dobnih granica. Egon Paljar sa dvo i polgodišnjim sinom Lukom, gosti iz hotela, namjernici. Čak i dva stranca namjernika ? 

Svrha je postignuta, klica je posijana.

U klubu bi najviše voljeli da je dječaka godišta 2004/2005 najviše. A konkurencija iz drugih sportova i klubova također ne miruje.

Dobro se je podsjetiti pričice o vrijednom mravu, koji je radio u ljeti, skupljao zimnicu. A cvrčak je svirao i čekao tuđu pomoć...


Top