Europa Cup u Kopru
Objavljeno: 19.03.2019.
EUROPA CUP SLOVENIA - KOPAR, 14.03.-17.03.2019.

FANTASTIČAN USPJEH- naših jedriličara na regati Europa Cup u Kopru, Sloveniji.

Jedriličari „Vala“ u klasama Laser 4.7 i Laser radial nastupili su na regati Europa Cup u Kopru koje se održavalo od 14.03.2019. do 17.03. 2019. u organizaciji Jedriličarskog kluba „Jadro “-Koper
Za JD „Val“ su nastupili Ursula Balas, Nika Manestar, Luka Gregović i Frano Šestan  uz pratnju trenera Svena Katnića.

Na regati je nastupilo preko 200 jedriličara, a najbrojnija klasa bila je klasa laser 4.7 u kojoj je nastupio 101 natjecatelj, klasa laser radial 88 natjecatelja te klasi laser standard sa 24 natjecatelja.

Jedriličari iz cijele Europe nastupili su na regati iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Italije, Bijelorusije, Ukrajine, Latvije, Švicarske, Srbije, Nizozemske, Austrije, Finske, Njemačke, Bugarske, te jedriličari iz dalekog Katara.

Treba napomenuti da je ovo nama kriterijska regata koja se boduje za rang ljestvicu Hrvatskog jedriličarskog saveza .Uz naše rang ljestvice ova se regata također boduje za EUROPA CUP TROPHY.

Naši jedriličari bili su ponovno fenomenalni Ursula je zauzela ukupno 1. mjesto,prilično suvereno gdje je u četiri plova imala dva prva, jedno drugo i jedno peto mjesto, dok je Nika zauzela ukupno 4. mjesto sa istim brojem bodova kao treće plasirani natjecatelj, dok je u konkurenciji djevojaka zauzela 2. mjesto odmah iza Ursule. Luka nakon prošlotjedne pobjede iz Rovinja nije se najbolje snašao na ovako velikoj regati te je završio na 64. mjestu.

Ipak se radi o dječaku koji ima tek 12 godina, te su mu potrebne ovakve regate na kojima će steknuti potrebno iskustvo, te vjerujem da će napor nim radom i htjenjem uskoro postizati odlične rezultate.

U klasi laser radial naš jedriličar Frano zauzeo je 49.mjesto.

U tri dana natjecanja odjedrili smo četiri regata,prvog dana regate nažalost nije bilo dovoljno vjetra zaodržavanje natjecanja te je regatni odbor odlučio da nema jedrenja, u subotu se jedrilo po dosta nestabilnom jugu snage 6- 8 čvorova, dok smo u nedjelju jedrili po jugu snage 8-14 čvorova.

U klubu smo prezadovoljni ovim rezultatima, još jedna potvrda odličnog rada i kvalitete naših jedriličara na jednoj međunarodnoj velikoj regati.

Bila je ovo predposljednja kriterijska regata za naše jedriličare u klasi laser prije odlaska na Europska prvenstva.

Sad imamo malo vremena za regeneraciju, treninge i onda zadnja kriterijska regata polovicom travnja u Francuskoj.

 

Top