Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu optimist
Objavljeno: 13.11.2018.
EDO FIKE OSVOJIO BRONČANU MEDALJU!
Zadar je od 08. do 11.11. bio domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu optimist, koje je održano u organizaciji Jedriličarskog kluba „Uskok“. Na prvenstvu je sudjelovalo 139 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Za ekipu Jedriličarskog društva „Val“ uz pratnju trenera Roberta Jurinčićaj jedrili su Edo Fike, Tin Fike, Carla De Carina, Nika Udovičić, Barbara Perušić i Rain Car.
- Tijekom tri dana prvenstva odjedrili smo četiri regate. U petak radi nedostatka vjetra nismo niti isplovili, dok smo u subotu odjedrili jednu regatu po jugu 4-7 čv. Zadnjeg dana prvenstva jugo je puhalo od 5-8 čv te smo uspjeli odjedriti tri plova.
Naši jedriličari opet su zauzeli mjesta u samom vrhu, Edo se okitio brončanom medaljom, Tin je završio na odličnom 6. mjestu, Carla na vrlo dobrom 15. mjesto, Nika na 47. mjestu, Barbara na 60. i Rain na 123. mjestu. Regata je bilo izuzetno napeta i dinamična. Uz ove odlične rezultate proglašeni su prvaci Kupa Hrvatske, EDO je prvak, dok je njegov brat TIN viceprvak, dok je u konkurenciji djevojčica Carla prvakinja Kupa Hrvatske. Kako je PH za lasere bilo krajem listopada, ja kao trener sam bio praktički cijeli listopad posvećen njima, što je rezultiralo jako dobrim rezultatima na tom prvenstvu. Kad sam se vratio iz Omiša, u ponedjeljak smo iskrcali lasere sa prikolice, ukrcali optimiste i u utorak rano ujutro krenuli na Mali Lošinj gdje se od petka održavala regata, te smo taj tjedan napravili jedne mini pripreme za Zadar te odvozili regatu koja nam je bila kvalifikacijska, a ujedno i odličan trening za nadolazeće PH za klasu optimist. U Zadar smo krenuli u četvrtak ujutro i napravili još jedan trening prije prvenstva, te spremni čekali početak PH.
Usudio bi se reći da je ovo bila jedna fantastična godina za naše mlade jedriličare, kada ovu brončanu medalju pribrojimo zlatnoj medalji sa EKIPNOG PH, srebrnoj medalji sa juniorskog PH te brončanoj medalji sa Europskog prvenstva, toliko pobjeda i postolja da ih je teško sve i nabrojati. Uz sve to izborili su nastupe na četiri europska( Grčka, Italija; Mađarska i Nizozemska) i dva svjetska prvenstva( Poljska i Cipar).
Iza svih tih rezultata su svakodnevni naporni treninzi kako na moru tako i kondicijski treninzi... preko 160 dana do danas na putu na regatama, pripremama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Jedriličari „Vala“ su još jednom pokazali da su u vrhu CRO jedrenja!
Top