Mogu li u jesen dostići ukupni bodovni učinak
Objavljeno: 08.11.2017.
Duž obale, na potezu od Bakra do Senja, na nepunih 50 kilometara udaljenosti, igraju se četiri utakmice.

Ljubitelji regionalnog nogometa dosta teško će iz galantne ponude iznaći najbolje..

Po rejtingu utakmica pravi derbi igra se ispod Nehaj kule. Uskoci su malo zastali, ispustili vrh ponajviše zbog dosta neefikasnog napada. Pokazala je momčad trenera Nehajeva Svasta da itekako može zaigrati učinkovito, što je najbolje osjetio dobri Sandro Srok u Senju, kada je do odmora četiri puta vadio loptu iz mreže. Ali to je već palo u zaborav. Sa druge strane crveni već deset utakmica nisu poraženi. Sada će pokušati svoj rekordno dugi niz od 13 utakmica neporaženosti iz proljetnog dijela prošlogodišnjeg prvenstva i nadmašiti.

Pod Kotorom vrlo plodonosnu jesen odrađuju kirci. U prilici su da uskoro dostignu i broj cjelokupno osvojenih bodova iz prošlog prvenstva. Trener Teo Ivić radi dobar posao, ima treću momčad po efikasnosti u prvenstvu, a pred vratima je novi član lige, ali i trenutačno najbolji predstavnik Istre, sastav Uljanika. Posljednji puta ova dva kluba igrala su u istoj ligi daleke 1996/97 (Druga liga – zapad). Utakmicu sude: Flegar (glavni), Merle i Dragović.

Utakmica sa prizvukom kvalifikacijske igra se u Bakru, a sportski prijatelji i susjedi, a posebno domaći nogometaši, trebaju bodove. Momčad trenera Kraljića u nekim realnim procjenama uoči prvenstva planirala je osvojiti 15 bodova u jesenskom dijelu. Priključak sa sredinom ljestvice je već ostvaren.
Zbog radova na Čikatu momčad Lošinja ponovno gostuje i to na uvijek neugodnom domaćinskom Bahalinu, a uz to Vinodol igra vrlo dobro.

Još jedna utakmica u Ličko-senjskoj županiji plijeni pažnju. Otočac na svojem terenu može pokušati osvojiti bodove protiv Vihora, ali gosti sa Baške sa svim klubovima iz lige igraju ravnopravno i nimalo ne djeluju kao novaci u ligi.

Grobničan se je u prošlom kolu zagrcnuo na Valbruni i ispustio malu bodovnu prednost na vrhu. Cres je vrlo dobar sastav, ali na gostovanjima nešto manje uvjerljiv. I to nije pravilo, što je dokazalo gostovanje otočana na Lonji.

Obje utakmice u Istri mnogo više znače domaćinima Funtani i Mladosti iz Fažane, koji su i dalje u vrlo nezavidnom položaju.

Parovi 11. kola (11. studeni, 14.00): Borac - Naprijed, Nehaj – Orijent 1919, Crikvenica – Uljanik, Funtana –Halubjan, Mladost (F) - Rovinj, Vinodol – Lošinj, Grobničan – Cres, Uljanik – Vihor (14,30).

S. Lončarić

 

Top