Najava: Podjela priznanja Kupa Gornjeg Jadrana
Objavljeno: 02.11.2017.
Veliki summit skipera, ljubitelja jedrenja i krstaša održati će se ove godine u Selcima,u hotelu Slaven.
Riječ je o dodjeli priznanja i nagrada Kupa Gornjeg Jadrana, koja će se održati u organizaciji Yacht cluba jedriličarskog kluba Selce, kako je  puni naziv domaćina 10. smotre u petak, 3. studenoga 2017. godine.

Prva podjela priznanja za sveukupni učinak u jednoj godini, a nakon odrađenih oetnaestak regata koje počinju već krajem travnja i traju do kraja listopada, održala se je u Novom Vinodolskom sada već pomalo daleke 2008. Godine u Domu Kulture. Upravo jedriličari, ljubitelji velikih, prestižnih krstaša iz JK Burin dali su ideju da se regate koje se odraaju duž naše obale, oko kvarnerskih otoka i sa istočne obale Istre željeli su tim regatama dodati natjecateljski naboj, pa su oformili ovu „ligu“.

Sve ove godine, doslovno sve regate, pratio je dopisnik iz Crikvenice za dva dnevna lista i u posljednje vrijeme  za elektronske medije, o  čemu postiji i velika dokumentacija.

Rekordne godine bile su 2008. i naredne tri, kada tjedna.je na regatama nastupalo u pravilu preko 100 krstaša. Sa više od 650 jedriličara...

Riječ je o regatama koje su i prije već imale veliku tradiciju, ali su neke od njih znale zapasti u finanijske probleme, pa su poneke godine i preskočile tradiiju (Galijola).

U cjelini riječ je o Regati Velebitskog kanala, Omišaljskoj regati, Selce open, Kvarnerska regata, Rabačka regata, Primorska regata, Prijatelji Malinske, Grobnička regata, Galijola, Kraljevička regata, Krčka jedra, Croatia cup, Senjska regata i naša Regata Ribarskog tjedna.

S. Lončarić
Top