Rekordi su da se ruše, ali ovaj...
Objavljeno: 02.11.2017.

Kuglanje na ovim prostorima ima jako dugu povijest.

Koliko dugu, sa kojim akterima i pod kojim okolnostima se je kuglalo nekada, a kako sada, moglo bi dobiti i pisane tragove ukoliko bude zdravlja (vida). Nikola Majnarić, dugogodišnji sportski djelatnik u kuglanju, uz skromnu pomoć sportskog novinara iz našega grada (SL) kreću u projekt radnog naziva Monografija o kuglanju na ovim prostorima.

U toj monografiji, koliko nam bude dostupno, a materijala ima, i uz pomoć još čilih naših sugrađana, koji su se cijeli život družili sa čunjevima i kuglama, mogli bi dobiti i nešto opipljivo za buduće generacije. Naravno ako saživi ponovno projekt kuglane na ovim prostorima, što grad slavne sportske tradicije itekako zaslužuje.

Nešto se je pokrenulo prošli tjedan. Skupina entuzijasta i još uvijek aktivnih kuglača našla se je kod g. Franje Šandora, pokretača projekta i zakotrljala se je ozbiljna priča...

U priči se moraju naći ugostitelji, hoteljeri, privatnici, grad, kako bi jednoga dana san svih kuglača šire regije postao java, a Crikvenici donio nove goste i priznanja.

Jedan od sudionika sastanka bio je i novi pokretač kuglanja (a  ima ih srećom još podosta) u Crikvenici Kristijan Jelovac. Upravo Kiki bi se trebao jednoga dana naći i u Monografiji kuglanja na važnom mjestu.

U subotu, 28. listopada padali su čunjevi – rekordno. U ranim poslijelodnevnim satima (oko 14,30 sati), kada bioritam i nije za rušenje rekorda.

A put do novog rekorda, koji će stajati dok ne stigne neki novi Jelovac (a zašto baš Kristijan ne bi bio taj !?) nije krenuo obećavajuće.

Pogledajmo kronologiju kretanja rezultata
1.serija 90+50=140 (sa 2 promašaja, srećom i jedina)
2.serija 112+54=166
3.serija 103+53=156
4.serija 103+63=166

------------------------------
408+220=628

Stariji ljubitelji kuglanja sjećaju se rezultata koji su na kuglani Ad Turresa ili u Zagorima stajale iznad šanka, malo desno, visoko na zidu.

Pojedinačni i momčadski, čak tamo početkom sedamdesetih godina bili su i top rezultati djevojaka.

Dobro se je poklopilo, kao i start KK Crikvenice u prvenstvu 1b HKL-jug. Motivirajuće za akciju koja se sprema !

S. Lončarić

Top