Prvo službeno gostovanje Crikvenice na Zablaću
Objavljeno: 02.11.2017.
Četvrta nogometna liga NS Rijeka – 11. kolo
Krenuo je finiš u jesenskom dijelu Četvrte nogometne lige. Ulazak u posljednju trećinu prije odlaska na zimski odmor, donosi derbi na Krimeji i nekoliko utakmica u kojima se susreću susjedi na ljestvici, bodovno izjednačeni.

Orijent 1919 dočekuje Naprijed u ogledu momčadi iz samog vrha ljestvice. Gledaoci, ali i akteri uz to će  osluškivati dojave sa Brnasa, gdje gostuje Nehaj i Valbrune, gdje Grobničan teško može ostaviti bodove.

Ova jesen za momčad trenera Butorovića preslika je proljetnog dijela prošlogodišnjeg prvenstva. Nakon posrtaja u Otočcu na otvaranju prvenstva, nanizale su se redom pobjede, protkane rijetkim podjelama bodova. Identično kao i proljetos...

Sa druge strane Naprijed gaji vrlo efikasan nogomet. Momčad Marina Mikca druga je po efikasnosti u prvenstvu (29) uz vrlo dobru sredinu terena. Utakmica koja bi mogla dovesti i do promjena u poretku vodeće skupine.

Uskoci se muče sa efikasnošću, pa posebno čudno zvuči podatak, da su četvrtinu svojih ukupno postignutih golova, isporučili upravo vodećem Grobničanu. Nakon te itakmice realizacija je počela dolaziti na kapaljku. Škripi i na Viškovu kako u napadu, tako i u obrani.

Samo su nogometaši Grobničana u ulozi favorita na gostovanju u Istri.

Utakmica Mladosti i Borca je susret klubova iz rizične zone sumraka, gdje će se bodovima radovati pobjednici, jer će uloviti priključak sa većom skupinom klubova. Podjela bodova dogodila se je u prvih 80 utakmica u 16 navrata, a za ova dva kluba bilo bi to ravno porazu.

Vinodol je vrlo dobar. Posebno u igrama na duže staze, u jednom podužem natjecateljskom ciklusu. Mladost kluba sa Bahalina ima silnu energiju. I ispod Nehaj kule došao je bod, a za Vinodol nisu igrali Luka Radetić i Marijan Tomić. Funtana je prilika za novi iskorak najdomicilnije momčadi lige.

Uljanik ne bi trebao imati problema protiv Lošinja, koji je već pomalo na odlasku.

Cres igra mnogo bolje na Dari, a stiče se dojam da je momčad pomalo u krizi. U prošlom kolu u Crikvenici odrekli su se napadačkih namjera, a izlaskom dijela obitelji Zubović (tate i sina), i obrana se je počela savijati. Otočac igra utakmice svih 90 minuta i vrijedno se bori za svaki prvenstveni bod. Sigurno da niti na Cresu neće igrati bez ambicija.

Na Zablaće dolazi Crikvenica. Ogled dva vrlo ugodna iznenađenja prvenstva, dva sastava koji su u posljednjim utakmicama naučili svoje navijače samo na pobjede. Biti će dobrog nogometa...

Crikvenica je ušla u jednu od svojih najboljih jesenskih izdanja i najvažnije što momčadi treba je mir na tiribinama,  u svlačionici, na treningu pa i poslije utakmice. Pojedinim „dobrim prijateljima“ kluba ponestalo je materijala (slame), jer su rezultati nadišli očekivanja i najvećih optimista. Mir pod Kotorom...

Utakmicu, koja će biti prva službena ova dva kluba na Zablaću (Baška) sude Skender (glavni) sa pomoćnicima Frlanom i Pavlešićem.

Parovi 11. kola (4. studeni 14,00): Vihor – Crikvenica, Mladost (F) – Borac, Orijent 1919 – Naprijed, Cres – Otočac, Vinodol – Funtana, Halubjan – Nehaj, Uljanik –Lošinj, Rovinj – Grobničan.

S. Lončarić
Top