Gianni Ottochian, prof. - Crikvenički sport
Objavljeno: 26.10.2017.
Profesor Gianni Ottochian, sjajni sportski pedagog, povjesničar sporta, vrsni sportski djelatnik, profesor u SŠC Zvane Črnje u Rovinju, dugogodišnji je prijatelj našega grada, kolega.

Slobodno se može ustvrditi da sport pod Kotorom poznaje na razini boljih sportskih znalaca u našem gradu. Svaku slobodan trenutak koristi da skoči do Crikvenice, a prošli vikend bio je u izuzetnoj prilici da isprati nastupe dva naša kluba u svojem gradu i da svjedoči dvostrukom uspjehu Kiraca na Valbruni. Rukometnom i nogometnom.

Gianni, koji ima brojne prijatelje u Crikvenici, posebno u krugovima nogometaša, pažljivo prati sve medijske napise, kojih zaista ima dovoljno o našem sportu. Nazvao je dan nakon utakmice naša dva kluba u Rovinju i želio još jednom istaknuti zrelu igru nogometaša trenera Tea Ivića.

„Posljednjih desetak, ali i više godina nazočio sam utakmicama Rovinja i Crikvenice na Valbruni, ali i na Gradskom stadionu. Mogu ustvrditi da je posljednje izdanje Kiraca bilo dojmljivo. Vidim da je Crikvenica istrčala bez većeg broja startera. Navodite da je nedostajalo četiri prvotimca, ali ja sam odmah vidio da u sastavu nema niti Kune. Uz Mazzarollija, Smojvera, Xelladinija, Mateškovića - ogroman hendikep. Usprkos tome djelovali ste odlično. Momčad je težila što bržem napadu na domaću obranu, pravolinijski i vrlo efektno. Preokret od 2:0 do 2:5 i nije mala stvar. Vidim da vam ekipe iz Istre posebno leže. Igrali ste sa Funtanom, Rovinjom i Mladosti iz Fažane kojima ste dali čak 14 golova !! Vaš trener Ivić vodio je momčad vrlo autoritativno, smireno – svaka čast. Neki vrlo staloženi i smireni čovjek. Smatram da ni ocjene u ponedjeljak u Sportskim novostima nisu bile najrealnije !?!Rukomet Vam je isto polučio odličan rezultat. Valter radi sjajan posao. Rovinježi su se posebno brusili na Crikvu, ali je Kristijan Car u završnici odnio bodove u Crikvenicu.“

Lijepo je čuti pohvale od znalca i objektivnog promatrača koji je bio u prilici da komparira igru nogometaša kroz duže razdoblje i na oba terena...

S. Lončarić

 

Top