Teo Ivić vratio pobjednički mentalitet Kircima
Objavljeno: 25.10.2017.
Četvrtoligaši u subotu ulaze u posljednju trećinu jesenskog dijela prvenstva, u kojoj su napadači do sada bili dobro raspoloženi.
Postignuto je 236 golova odnosno 3,23 po utakmici. Efikasnost kvare asketski skromni napadači Lošinja, sa samo 4 gola postignuta pogotka, a radost napadača ukazuje se tek svake 202 minute Zanimljivo je da je od 72 odigrane utakmice u samo pet navrata ishod bio nepopularnih 0:0, od čega čak tri susreta u sedmom kišnom kolu.

 Prednjače napadači Grobničana (30), a Igor Baričević i obrana uskoka najmanje je puta potpisivala kapitulaciju (6).

U jedinom susretu koji se ove subote igra u Istri  rezultatski solidni Funtana i Uljanik tražiti će bodove za lagodniju zimnicu.

Vrlo zanimljive utakmice igraju se u Hrvatskom primorju - Senju, Crikvenici, Bakru, Hreljinu na Mavrincima i  u Baški.

Vinodol je nakon dobre igre pobijedio Naprijed prvom jesenskom pobjedom na Bahalinu. U gostima momčad iz Novog Vinodolskog igra dobar, organizirani nogomet i u obližnji Senj ide bez najave predaje. Nehaj igra jedno od najučinkovitijih jeseni u posljednjem desetljeću.

Crikvenica sa Teom Ivićem doživljava pravu renesansu. Na gostovanju u Rovinju ispalili su još jednu petardu, uz činjenicu da su utakmicu odigrali bez četiri startera (Smojver, Mazzarolli, Xelladini, Matešković). Dojmljiva jesen mogla bi se i nastaviti, ali dolazak Cresa izaziva veliki respekt. U kup utakmici prije nekoliko dana za prolaz su se izvodili i jedanaesterci...

U radijusu od desetak kilometara igraju se još dvije utakmice.

Na Lonju dolazi Halubjan, čiji dolazak prate i navijači, pa je skoro sigurno da će to biti utakmica sa najvećom posjetom u ovom kolu.

Malo niže, ispod Bakarskih vinograda, dolazi Orijent 1919, uvijek uvaženi gost, skoro pa cijelo jedno stoljeće. Borac se je trgnuo, bodovi se pomalo skupljaju, ali će se itekako nešto pitati mladiće trenera Danila Butorovića.

Serija utakmica „iz našega kraja“ zaključuje se na Mavrincima, gdje će Grobničan povećati bodovni učinak protiv Mladosti iz Fažane, a vrlo vjerojatno i dignuti prosjek vlastite efikasnosti, koja je sada 3,3 postignuta pogotka po susretu.     

Vihor je započeo svoju mini-seriju od tri domaćinske utakmice pobjedom. Sada se realno nadaju novim bodovima sa Lošinjom.

Gore u Lici, Otočac vapi za punim plijenom, jer će u protivnom doček prave zime izazvati nespokoj u redovima momčadi trenera Tomislava Lopca.

Parovi 10. kola (28. listopad 15,30): Borac – Orijent  1919, Nehaj – Vinodol, Crikvenica – Cres, Naprijed – Halubjan, Vihor – Lošinj, Otočac – Rovinj. Grobničan –Mladost (F), Funtana – Uljanik.

S. Lončarić
Top