Turističko - sportski prestiž
Objavljeno: 19.10.2017.
Brojni susjedski ogledi.

Subotnje kolo obiluje utakmicama tradicionalnih susjeda i sportskih rivala, nakon kojih ostaje pregršt tema za razgovor, ali i zadovoljstvo blagajnika i klupskih kafića.

Na Mavrince dolazi sve bolji Borac. Vratar Ćućić će se naći pred opsadom igrača najučinkovitije momčadi lige, koja golove postiže u prosjeku svakih 28 minuta. Možda će još zanimljivije biti na kvarnerskim otocima, posebno na Cresu. Domaćin je protiv Lošinja izraziti favorit Gosti golove postižu na kapaljku. U osam utakmica samo dva puta su se radovali svojim pogocima. J

užnije, u Zablaće na Bašku dolazi Funtana. Sezona je iza novaka u ligi, a momčad Miroslava Hrgovčića polako već upisuje bodove. Na Bahalin dolazi Naprijed, tradicionalni rival sa Hreljina, pa će se prosjek od 58 prodanih karata domaćeg blagajnika po utakmici, skoro udvostručiti. I podsjetnik da Vinodol još nema pobjede pred svojim gledaocima. Na Brnasima će se igrati možda i najbolji nogomet kola, u ogledu starih sportskih znanaca Halubjana i Orijenta 1919.

Sve kombinacije su u igri. Klubovi iz Ličko-senjske županije Otočac i Nehaj mogli bi i zajedničkim autobusom na daleke destinacije – Pulu i obližnju Fažanu. Gosti na dolaze sa izvješenim bijelim zastavama. I Crikvenica će put Istre na dokazivanje koji od dva grada i bisera našega turizma ima bolje nogometaše.

PAROVI 9. KOLA (21.10. -15,30): Rovinj – Crikvenica, Grobničan – Borac, Vinodol – Naprijed, Mladost (F) – Oročac, Uljanik – Nehaj, Cres – Lošinj, Halubjan – Orijent 1919, Vihor – Funtana.

S. Lončarić

 

Top