Nogometaši Crikvenice trebaju pobjedu
Objavljeno: 12.10.2017.
Na ulasku u drugi dio jesenskog prvenstva po četiri momčadi bodovno izjednačene.

Hitaju prema jesenskom naslovu, a isto toliko ih se koprca u sve dubljim krugovima pakla. Grobničan, Nehaj i Orijent 1919, uz simbolični zaostatak Na sprijeda, teško da će i u slijedećem kolu ostati zakinuti za bod(ove).

Grobničan odlazi u Liku u izrazito realizatorskoj formi. Protiv vrlo borbenog Otočca, samo bi loš teren momčadi Duška Gruevskoj mogao biti prepreka. Uskoci pobjeđuju sa vlažnim streljivom i minimalnim rezultatima. Zapuhala je bura, a u subotu stiže i Vihor pod Nehaj kulu, pa će napadači trenera

Svasta zapucati sa raspoloženim napada ima. Orijent 1919 je tijekom tjedna odigrao korektnu utakmicu sa Rijekom (0:2), a trener Butorović pomno je proučio igru Vinodola. Gosti nakon ovotjedne okrepljujuće pobjede protiv Crikvenice u kupu motivirano dolaze na Krimeju. Sa bodom zaostataka za vodećima Naprijed pobjedom protiv Uljanika želi definitivno izbrisati sjećanje na bolan domaći poraz od Cresa. U Istri igra samo Funtana, najugodnije iznenađenje prvenstva, ali je Cres ozbiljan i dobro posložen klub.

Borac povremeno bljesne, ali sa Halubjanom koji se brzo diže biti će teško do punog plijena. Isto vrijedi i za Lošinj koji je do sada sakupio samo dva boda. Možda su rovinježi prilika za prvu pobjedu.

Crikvenica je pomalo zaboravila na posljednju pobjedu do koje kirci planiraju doći protiv Mladosti iz Fažane. Petarda na Mavrincima, ispadanje iz kupa na Bahalinu još nije znak za alarm, ali je protivnik po mjeri, a pobjeda bi naše nogometaše učvrstila u gornji dio solidne sredine. Utakmicu u 15,30 sati sude Pejkunović, Radovan i Bunčić
Parovo 8. kola (14. 10 - 1530): Naprijed – Uljanik Crikvenica – Mladost (F), Orijent 1919 – Vinodol, Borac – Haliubjan, Lošinj – Rovinj, Nehaj –Vihor, Otočac – Grobničan, Funtana – Cres.

S. Lončarić

 

Top