Murvica zabilježila uvjerljivu pobjedu
Objavljeno: 11.10.2017.
U prvoj utakmici pred svojim gledateljima Murvica je zabilježila uvjerljivu pobjedu. Igračice Mladena Prskala u odnosu na prošlu godinu igraju još brže, a time i atraktivnije.
Pokušale su gošće korektnom 6-0 obranom zaustaviti domaće napade, pokušavajući spriječiti golove na prolaz Petre Filipović i Marijete Lekaj. Pri tome su ispustili iz vida činjenicu da je Ivona Škorić vrlo jaki domaći adut sa vanjskih pozicija.

U 12. minuti slijedila je prva minuta odmora sa gostujuće klupe, a vrlo brzo rezultat je već glasio 12-3. Murvica je dobro zatvorila sve prilaze svojim vratima, a što je i prošlo pokraj čvrste zone zaustavljala je raspoložena Sara Mandekić iz igre je izašla u 42. minuti sa 14 obrana, od čega dva uleta i jedan sedmerac...

U drugom poluvremenu sve je bilo riješeno, trener Prskali je odlučio pružiti priliku svim igračicama sa klupe. „Imamo mnogo mladih igračica koje ove godine debitiraju i ovo im je bila sjajna prilika da se dokažu. Iskoristile su svoju minutažu“ rekao je trener Prskalo.

Posebno je dojmljivo odigrala mlada Matijašić (2002. godište) sa nekoliko jakih udaraca i efektnih pogodaka.

Pozavršetku utakmice u Sali za konferencije Gradske sportske dvorane okupilo se veliko društvo, na promociji brošure RK Murvice autora Ivice Šubata i prezentacija nove sportske opreme. Iz grada Crikvenice došla je dogradonačelnica Ivona Matošić i Dubravka Mijalić sa velikom tortom, Lovorko Gržac i GKTD Murvice, Dino Manestar iz Jadran d.d., brojni privrednici grada čiji su logotipi ucrtani na opremi kluba. Neki i nisu uspjeli naći svoje mjesto na dresu,a li su našli mjesto u vrlo efektnoj brošuri kluba.

Naša slavna reprezentativka Nataša Kolega, koja je bila također na prijemu dobila je na poklon dres kluba. Primjer na koji se trebaju ugledati i drugi klubovi i dokaz da i u složenijim uvjetima financiranja klubova velikim angažmanom uprave, roditelja, privrede, grada mogu ići itekako uspješno ruku pod ruku sport i grad.

MURVICA – SISAK 30-20 (17-5)
Crikvenica. Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 120

Suci: Abramović i Štefančić (obojica Rijeka)

MURVICA: Antić (3), Butković 2, Papić 1, Grozdek 2, Filipović 8, Lekaj 3, Ljubanović, Mandekić (13+1), Tus 1, Debelić 2, Pešut, Lončarić, Car, Matijašić 6, Krešić.
SISAK: Kardaš(10), Ančić, Potkonjak, Briševac 2, Čavrak, Stanojević 1, Knežević 7,B. Nišević 4, Repustić 1, Kasa 1, Trifković, M. Nišević 4, Đurić, Gučanac.

S. Lončarić
Top