Neočekivani visoki poraz Kiraca na Grobniku
Objavljeno: 09.10.2017.
Da će ovo biti utakmica za zaborav gostujućeg sastava prvi je dao naslutiti već u četvrtoj minuti raspoloženi trostruki strijelac Prtenjača, koji dodavanje Matkovića pretara u 1-0.

U 25. minuti isti strijelac, drugi asistent, Pilčić za 2-0. Nakon udarca iz kuta u 36. minuti utakmice posljednji loptu prije ulaska u vlastitu mrežu dira Smojver i rezultat je do poluvremena 3-0. U nastavku treba spomenuti 52. minutu i prvi udarac gostiju prema vratima Sroka, te 70. minutu i korner Linića koji pronalazi glavu Prtenjače, a posebno 86. minutu i prekrasni volej Linića koji sjeda u same rašlje gostujućeg gola.

- Stvarno smo odradili odličnu utakmicu, dominirali smo od prve do zadnje minute, čestitam svojim igračima. Nismo Crikvenici dopustili da stvori ijednu šansu, mi smo zabili pet golova, stvorili smo još šansi. Izvrsna igra moje momčadi uz hat-trick Domagoja Prtenjače, ali moram izdvojiti pogodak Siniše Linića koji se rijetko viđa i na televiziji. Na loptu ubačenu iz kuta, Linić je škaricama s dvadesetak metara loptu poslao u suprotne rašlje... Potez velikana kojim smo na najbolji način zaključili utakmicu! Idemo iz utakmicu u utakmicu, dobro se radi, nema puno ozljeda, konkurencija je vrlo jaka. Danas u zapisniku nije bilo lakše ozlijeđenog Poropata, Sharbini je ostao sjediti na klupi, jer je na zagrijavanju osjetio zatezanje mišića. Uoči svake utakmice imam problem koga izostaviti iz zapisnika, roster je velik i svi čekaju svoju priliku što me veseli, kaže trener Grobničana Dušan Gruevski.

Trener Crikvenice Teo Ivić ako ništa dugo barem je uživao u Linićevu potezu:

- Dugo nisam vidio takav gol! Lopta je letjela direktno iz kornera, izgledalo mi je da je previsoka... Linić je skočio, iz zraka je loptu poslao u prečku i stativu istodobno, lopta se odbila u gol! Nevjerojatno! To je bio šećer na kraju njihove igre! Prvo je da su bili bolji, a drugo mi smo igrali treću utakmicu u šest dana, a više od pedeset posto igrača nije spremno. Kada igrač koji je spreman za naše standarde na poluvremenu kaže da ne zna koliko će još moći izdržati zbog umora, onda je jasno u kakvom su stanju bili igrači koji nisu spremni. Za amaterski nogomet tri utakmice u šest dana previše je i kada si spreman. Grobničan je top-momčad za naš rang, pa je rezultat na kraju bio dobar za nas. Naš vratar obranio je nekoliko teških udaraca, kaže Ivić.

GROBNIČAN - CRIKVENICA 5:0

Čavle. Igralište Bebe Adelije Haramija. Gledatelja: 100

Sudac: Zoran Vasiljević (Fažana)

Strijelci: 1:0 Prtenjača (4), 2:0 Prtenjača (25), 3:0 Smojver (36-ag), 4:0 Pretnjača (70), 5:0 Linić (86).

GROBNIČAN: Srok, Golić, Jukić (od 78. Smojver), Gundić,  Miculinić, Vukelić (od 73, Conjar), Linić, Egri (od 64. Babić), Matković (od 73. Fućak), Prtenjača ( od 78. Franko), Pilčić.

CRIKVENICA: Stipanov, Merle, Matešković (od 60. Mijolović), Smojver, Mazzarolli (od 46. Kuna), Nemetz, A. Rubčić (od 27. Lekaj), D. Rubčić, Butorac, Begić (od 50. Vukelić), Petrović.

S. Lončarić

 

Top