Crikvenica na Grobniku već u petak
Objavljeno: 05.10.2017.
Nakon samo šest odigranih kola, liga se je izrazito polarizirala.

Klubovi sa začelja ozbiljno kasne. Od sezone 2018/2019 liga se smanjuje za da kluba, tri županijska prvaka žele inaguraciju, a ni istarskim predstavnicima u III HNL- zapad ne cvatu ruže. Pola lige strijepi...

Ligu otvaraju na Mavrincima već u petak dva potentna sastava iz vrha lige - Grobničan i Crikvenica. Iza ova dva kluba dugogodišnji je rivalitet. Na stadionu Bebe Adelije Haramije vodeći Grobničan sa 13 bodova i najmoćnijim napadom (Pilčić, Linić, Sharbini...) dočekuje ove godine začuđujuće dobar sastav kiraca.

Iza Crikvenice je lijepi niz od pet utakmica neporaženosti (02.09). Prepreka naši napadačima biti će Sandro Srok dugogodišnji golman Crikvenice. Odnosi između dva kluba su sjajni. Na zamolbu Crikvenice, domaćin je pristao igrati u petak – razlog svadba. Utakmicu na Mavrincima sude Vasiljević, Bunčić i Halilović, sudačka trojka iz Istre. Bakarska zvona i lošinjski kampaneli ozbiljno zvone za uzbunu.

Upravo Borac i Lošinj kreću na daleka i složena gostovanja u Fažanu i Otočac. Utakmice sa najveći rejtingom po trenutačno prikazanim igrama igraju se na kvarnerskim otocima. Cres dočekuje Nehaj, a Vihor u Baški Naprijed sa Hreljina.

U obje utakmice moguća su sva tri znaka. Na Bahalinu se još uvijek isčekuje prva domaća pobjeda Vinodola. Halubjan nije momčad za vađenje nakon poslijednih dobrih rezultata.

U Puli će Orijent 1919 pokušati nastaviti pobjednički niz, ali Uljanik je brzo izgubio mliječne zube i u debitantskoj sezoni igra vrlo autoritativno.

U treće istarskom ogledu sastaju se susjedi, Rovinj i Funtana. Nakon krize i odlaska trenera u Funtani je uslijedila kratkotrajna kriza, koju su gosti brzo prebrodili i sa deset do sada osvojenih bodova trenutačno su najbolji predstavnici Istre u ligi.

PAROVI SEDMOG KOLA, (7. listopada, 16:00):
Grobničan - Crikvenica (06.10),
Otočac – Borac,
Cres – Nehaj,
Vihor – Naprijed,
Vinodol – Halubjan,
Mladost (F) – Lošinj,
Rovinj – Funtana,
Uljanik – Orijent 1919.

S. Lončarić

 

Top