Sjajni dometi boćara u svim ligama
Objavljeno: 26.09.2017.
Protekli vikend za boćare iz našega grada, koji se natječu u četiri lige pod ingerencijom Boćarskog saveza PGŽ, protekao je u znaku veličanstvenih uspjeha boćarske reprezentacije Hrvatske u Casablanci.

U znaku svojih idola, sumještana i ostalih...

Sjajni dometi iz Maroka, kao da su dali poticaja boćarima iz Jadranova, Gornjeg Kraja, Dramlja i Selca. Iako u ovom zahtjevnom sportu statistika i nije primarna,nije na odmet spomenuti da navedeni klubovi igraju na 91 % učinkovitosti,koja bi se dodatno mogla poboljšati ukoliko Gornji Kraj svoj prekinuti susret sa Srdočima zbog kiše. pri rezultatu 9:5 privede kraju u svoju korist. A radi se o direktnom derbiju za vrh...

U Drugoj HBL-sjever Sv. Jakov Jadranovo zabilježio je uvijek vrijednu i dragu pobjedu protiv Marčelja, pa ukoliko apstrahiramo gostujući poraz kod Ante Starčevića (ujedno i jedini poraz do sada u svim natjecanjima naših klubova) uspjeh je sjajan. Za trenutačno drugo mjesto iza Lovrana - za jedan bod zaostatka. Tri domaće pobjede. Uz ovu posljednju treba spomenuti uspjeh protiv Sloge (13:9) i Veterana Vuke (18:4).

Drugi sastav Sv Jakova iz Jadranova igra u III ŽBL istok i „baždaren“ je na 12:8 pobjede, sve tri izražene istim rezultatom. Redom su poraze potpisivali Orehovica, Bribir i Hraljin. Jakovari imaju jednu utakmicu manje, a gledaju privremeno u leđa Bribiru, kojega su upravo već i pobijedili u gostima.

U 1. ŽBL opet je jedan naš klub na vrhu ljestvice. Dva pohoda po Grobničkom polju okončana su uspjehom Gornjeg Kraja Ladvić. Najprije su poraz potpisali boćari Rjčeine (10:12) u nedjelju i Rrankopan (8:14) uz izuzetno dojmljiv uzvrat boćarima Zagona Donji Zagon, koji su potučeni do nogu (20:2). Susret koji su u Ladviću željno isčekivali kao uzvrat za prošlogodišnji poraz koji je bio koban i zatvorio vrata III HBL.

I u novo formiranoj, brojčano mnogo većoj međuopćinskoj, ligi klubovi Selce i Sv. Jelena su krenuli ambiciozno i bez poraza. Istina loše vrijeme (kiša) je stvorila i prve repove...

Selce imaju dvije startne pobjede (Grižane 9:5 i Kantrida u gostima 4:10) i za sada gledaju u leđa sastavu Korenskog. Sv. Jelena krenula je pobjedom protiv Banderova (10:4).

I sigurno nisam dosadan, ako ponovim da boćari gledaju vjerovatno najviše od svih sportaša u nebo, a prije svega najčešće gledaju i slušaju u meteorološke izvještaje.

S. Lončarić

 

Top