Do odmora vodili uvjerljivo, na kraju teško poraženi
Objavljeno: 28.08.2017.
Produžeci utakmice u srijedu sa Bjelovarom ostavile su bolan trag na igri kiraca protiv susjeda sa Hreljina.

Rezultat izražen vrlo uvjerljivim porazom u nastavku, nakon vodstva Crikvenice na odmoru 2:0.

Mauro Stipanov ključni je igrač domaćih i zaslužan je da gosti nisu napustoli Gradski stadion i sa mnogo uvjerljivijom pobjedom.

Statistika govori rječito o premoći Naprijeda u drugom dijelu utakmice. Do odmora broj udaraca prema vratarima bio je 5:4, da bi izlaskom sa odmora taj omjer drastično prešao na gostujuću stranu i završio sa 13 udaraca, od kojih je domaći vratar obranio -7.

I usprkos tome u posljednjih 5 minuta utakmice Crikvenice je preko Butorca, Kune i Petrovića pri rezultatu 2:3 imala izgledne prilike za izjednačenje.

I kao što se to obično događa na kraju je stigla i nova kazna – mat u dva poteza Kuši-Smolčić za konačnih 2:4 i veliko slavlje momčadi Marina Mikca.

Crikvenice je povela dosta rano. Precizan ubačaj Butorca iskoristio je Petrović i svojim dojučerašnjim suigračima isporučio lijep gol glavom u lijevi gornji kut nemoćnog Ciania – 1:0.

Nakon pola sata igre pažljivi Butorac prati poigravanje gostujuće obrane, pronalazi pogrešku i realizira za obećavajućih - 2:0.

Djelovalo je i nedostižnih...

Gosti se ne predaju, ali prvo domaće ime vratar Mauro Stipanov brani prilike u 10. i 12. minuti.

Prije odlaska na odmor Smolčić propušta rijetko dobru priliku. Njegov udarac sa 7-8 metara iz okreta prolazi iznad gola.

U nastavku se gosti sele na polovicu Crikvenice i sve češće su u prilikama da smanje domaće vodstvo.

Ulazak Štimca kod gostiju donosi smanjenje vodstva pri prvom kontaktu sa loptom, nakon samo 5-6 sekundi. Udarac glavom najava je teških trenutaka za obranu Crikvenice koja narednih dvadesetak minuta teško dolazi i do centra.

Rezultat je to i poravnjanja na 2:2 nakon pogotka Kušija.

Gosti su još više nalegli na domaću obranu u kojoj Stipanov i Nemetz vode boj sa raspoloženim gostima čiji napadi se slijevaju sa svih strana. Rupe u obrani su prevelike, noge umorne i teške, a Marko Lukačić distribuira korisne lopte svojim suigračima.

Kapetan Karlo Kružič i Mario Smolčić uz odjavni zvižduk vrlo dobrog Skendera postavljanju konačni rezultat koji mora Crikvenicu ozbiljno zabrinuti u nastavku prvenstva i prije subotnje utakmice pod Nehaj kulom.

CRIKVENICA 2 - NAPRIJED 4
CRIKVENICA Gradski stadion.Gledalaca: 165. Sudac: Slaven Skender (Rijeka). Pomoćnici: Janković - Pavletić.

Strijelci: 1:0 - Petrović (10), 2:0 - Butorac (31), 2:1 - Štimac (60), 2:2 – Kuši (68), 2:3 - Kružić (72), 2:4 – Smolić (90+2)).

CRIKVENICA: Stipanov, Merle, Mazzarolli, Xheladini (od 27. Prpić), Smojver, N. Nemetz, Rubčić (od 47.Mijolović), Kuna, Petrović, Butorac, Begić (od 75. J. Nemetz). TRENER: Teo Ivić.
NAPRIJED: Ciani, Radan, Ende, Prpić (od 60. Štomac), Kružić, Čop, Brdar (od 63.Iskra), Lukačić (od 82. Žarković), Kuši, Blašković, Smolčić. TRENER: Marin Mikac.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Lukačić.

S. Lončarić

 

Top