Poraz i gol odluke stigli u 101. minuti utakmice
Objavljeno: 24.08.2017.
Nogometaši Crikvenice oprostili su se od ovogodišnjeg kupa NSH, pogotkom koji su gosti iz Bjelovara postigli tek u dodatnih pola sata utakmice.

Momčad trener Tea Ivića, borbenošću i velikim htjenjem pokušala je neutralizirati bolju fizičku i trkačku spremu gostiju, koja je bila evidentna tijekom cijele utakmice. Posebno je bila izražena kontrola sredine terena od strane gostujućeg trećeligaša.

Shodno prethodnim najavama nove jesenske sheme, stranica crikvenica.hr pristupati će obradama utakmica naših klubova na jedinstveni način. S obzirom na činjenicu da izvještaji sa utakmica u Crikvenici izlaze tijekom ranih večernjih sati na regionalnim portalima (sportcom.hr, istrasport.hr), a najviše do sat vremena iza odigranih utakmica, nema potrebe duplirati te napise. Kako se već i u jedinim našim dnevnim sportskim novinama „Sportskim novostima“ izvještaji mogu već istoga dana čitati u Zagrebu i drugim većim gradovima Hrvatske (20,45), analiza utakmica će se ipak razlikovati od uobičajenih.

Crikvenica je ugodno iznenadila, ali je bilo evidentno da slab odaziv treninzima uvjetovan radnim (sezonskim) obavezama uzima danak. A što je najgore, uoči utakmice 1. kola Četvrte lige NS Rijeka sa Naprijedom baterije su se osjetno ispraznile ( a nisu još ni potpuno napunjene!). Ušlo se je u produžetke i velikih 120 minuta igranja na visokih +31.

Nimalo jeftina utakmica u kojoj su arbitrirali suci iz Zagreba, treba odmah reći - ODLIČNO. Troškovi službenih osoba iznosili su 3.500 kuna, dok je utržak ulaznica bio 1.280. Za pokriće troškova trebalo bi se hipotekarno prodati 175 ulaznica (a ne 64, iako je to jedan od boljih odaziva s obzirom na gostujuće navijače), a snimanje utakmice, večera za suce i volonterski uradak dežurnog liječnika, ostali bi nepokriveni, odnosno ukupne troškove podigli za dodatnih 1.500 kuna.

Utakmicu je Crikvenica započela bez viroznog Danija Smojvera, pa je startna postava krenula u sastavu: Stipanov, Merle, Mazzarolli, Xheladini (od 82. Mijolović), Matešković, Nemetz, Rubčić, Kuna, Radomir (od 74. Njegovan), Butorac, Begić (od 64. Prpić).

Na klupi su ostali: Fazli, Jakov Nemetz, Petrović i Škoro.

U ranoj fazi utakmice Crikvenica je povela već u 6. minuti golom Begića. Gosti imaju sjajnog Peju Kuprešaka, igrača Slaven Belupa na posudbi, koji drži konce igre u rukama i sa dva pogotka preokreće rezultat.

Crikvenica propušta realizaciju kaznenog udarca, kojega izvodi Deni Rubčić, a imenjak našeg vratara Stipanova, Stefan Lebović čita udarac mnogo ranije nego što je lopta upućena.

U nastavku evidentno je da sredina terena pripada gostima, ali i kirci imaju svoje adute. Nepotrebno igranje rukom u smiraju utakmice odlični Pečarić kažnjava i drugim kaznenim udarcem za Crikvenicu. Hrabri Deni Rubčić ne libi se odgovornosti novog kiksa, već sjajno poentira -2:2.

Utakmica odlazi u produžetke, a na kraju gostima donosi prolaz u 1. Kolo kupa NSH.

Statistika utakmice jasno ukazuje da su gosti ipak imali dominaciju na terenu:

BROJ UDARACA NA GOL:
CRIKVENICA – 10 (5 u okvir gola), BJELOVAR – 16 (10 u okvir gola)

BROJ KORNERA:
CRIKVENICA: 6 BJELOVAR: 3

IGRANJE RUKOM:
CRIKVENICA: 1, BJELOVAR: 1.

ZALEĐA:
CRIKVENICA: 2, BJELOVAR: 2.

BROJ PREKRŠAJA:
CRIKVENICA: 15, BJELOVAR: 13.

BROJ GLEDALACA: 136.

ŽUTI KARTONI:
CRIKVENICA (3): Mazzarolli, Kuna, Butorac;
BJELOVAR (3): Šiprak, Nreca, Kozić.

S. Lončarić

 

Top