Pretkolo kupa NSH Crikvenica - Bjelovar
Objavljeno: 22.08.2017.
Bjelovar je za nas velika nepoznanica

Trebalo je sačekati posljednji trening kiraca, da novi trener Teo Ivić odredi sastav koji će Crikvenica predstaviti u pretkolu Kupa NSH, nakon punih 13 godina apstinencije iz ove faze masovnog natjecanja.

Sjećanja su još svježa na antologijsku sezonu 2004/05 kada je tek Rijeka zaustavila Crikvenicu na Kantridi (2:1) 26. listopada u osmini finala kupa.

Zanimljivo da su istoga dana i uskoci odigrali antologijsku utakmicu sa Hajdukom u Senju (2:3).

Mali podsjetnik i na ostale parove koji su toga dana bili na rasporedu. Igrali su: Osijek-Sloboda Derma, Zagreb-Međimurje, Budainka-Slaven Belupo, Koprivnica-Varteks, Pula 1856-Pomorac, Dinamo-Belišće.

Na Kantridi, u utakmici koju kirci vole uvijek spominjati zaigrali su:

RIJEKA: Marić, Tkalčević, Čaval (Katulić), Knežević, Tadić, Erceg, Sharbini (Sertić), Dunković, Šarić, Mujdža i Linić.
Trener rijeke bio je Elvis Scoria, dok je Crikvenicu vodio Robert Rubčić.

CRIKVENICA: Hreljac, Markić (Račić), Šarar, Jurinčić, Matijević (Ćavrak), Perušić, Šmit, Uremović, Vukić, Ivančić, Galić (Framjković).

Strijelci su pred 500 gledalaca bili: 0:1 - Ivančić (16-11m), 1:1 - Erceg (38), 2:1 - Erceg (83).

Stanje pod Kotorom sada je dosta izmjenjeno. Klub je pred obilježavanjem prvog stoljeća kontinuirane aktivnosti, a na Gradski stadion dolaze gosti sa još većom tradicijom. Spomenimo da je Bjelovar stariji 11 godina od Crikvenice. Kao NK Oxford osnovan je još 1908. godine. Uz to su i trećeligaši...

U turističkim središtima ljetne pripreme su noćna mora svih trenera. Radne obaveze, ozljede, a i ovogodišnji dosta brojni odlasci prisilili su na novi početak stvaranja natjecateljske momčadi. Za utakmicu koja je za svaki klub veliki izazov, vlada prilično zanimanje.

Trener Ivić oprezno najavljuje utakmicu: „Jedni druge ne poznajemo, pa i ta činjenica ima svoje draži. Ishod će svakako biti neizvjestan. Za sastav konkuriraju Stipanov (Fazli), Mazzarolli, J. i N. Nemetz, Smojver, Prpić, Merle, Mijolović, Kuna, Butorac, Matešković, Njegovan, Xhelladini, Rubčić, Begić, Natešković i E. Petrović.“

Srijeda kada treba biti na Gradskom stadionu. Pobjednici Kupa NS PGŽ za sezonu 2017. sigurno su to zaslužili.

S. Lončarić

 

Top