3. vaterpolo liga - posljednje kolo
Objavljeno: 22.08.2017.

U utakmici zadnjeg kola ovogodišnjeg izdanja 3. vaterpolo lige (skupina Rijeka) vaterpolisti Crikvenice su na gostovanju u Lošinju protiv mlade domaće ekipe ostvarili rutinsku pobjedu rezultatom 15:7 i na taj način osvojili naslov prvaka lige.

Ekipa Crikvenice je tijekom cijele utakmice držala suvereno konce igre u svojim rukama te je na taj način stvorena prigoda da mladi igrači s klupe dobiju gotovo cijelu zadnju četvrtinu i pokažu svoj napredak. Četrnaestgodišnji Vilim Kordiš i Enrino Škiljan u potpunosti su opravdali povjerenje.

U trenutku kad je Vilim Kordiš postigao svoj pogodak odličnim udarcem iskosa s krila cijela klupa na kojoj su u tom trenutku sjedili superiskusni Maček, Brozičević, Glavurtić, Gržičić, Brnjac i Car je oduševljeno skočila u zrak. U toj generaciji 13 i 14-godišnjaka konačno postoje igrači koji su talentom i kvalitetom u mogućnosti dostojno zamijeniti spomenute iskusnike koji već gotovo 20 godina neprekidno na svojim ramenima nose crikvenički vaterpolo, no njiihova pomoć i voljni moment da i u idućim sezonama igraju utakmice bit će od krucijalne važnosti u razvoju talentiranih klinaca.

Za iduću sezonu Hrvatski vaterpolo savez priprema reorganizaciju natjecanja. S obzirom da 2. liga trenutno ne postoji, 3. liga bit će preimenovana u 2.HVL, što će vjerojatno donijeti neke promjene u tehničkim pravilima (npr.dva suca), ali i gostovanja naših vaterpolista u Slavoniji (Osijek) i Dalmaciji (Betina, Šibenik). U Lošinju su za Crikvenicu igrali: Glavurtić, Škiljan, Brozičević, Maček 2, Kordiš 1, Gržičić 2, Car 4, Blažičević, Brnjac 2, S. Augusti 4, Severinski, M. Augusti, Stojčić-Mureta, Ratković, trener Ježić

LOŠINJ - CRIKVENICA 7:15 (1:2, 2:4, 1:3, 3:6)

Utakmica seniorskih ekipa imala je predigru u kojoj su mlađi kadeti Lošinja pobjedili nogometnim rezultatom 2:1 u utakmici dobrih obrana i jakog presinga. U toj utakmici je za Kirce nastupila i Laura Štrbac kao prva crikvenička vaterpolistica. Laura inače trenira rukomet u "Vinodolu", ovo ljeto se priključila treninzima naših kadeta te je
brzo svojim radom i zalaganjem izborila ravnopravno mjesto u momčadi.

Konačna tablica čiju potvrdu čekamo od strane vodstva lige kaže da su vaterpolisti Crikvenice na kraju s 3 pobjede (dvije protiv Lošinja i kod kuće protiv rovinjskog Delfina), jednom izjednačenom utakmicom (doma protiv Jadrana iz Kostrene) i dva poraza (u gostima u Kostreni i Rovinju) na tablici izborili poziciju ispred Lošinja i time osvojili naslov prvaka s obzirom da vaterpolisti iz Kostrene i Rovinja kao sudionici 1.B lige u ovoj ligi sudjeluju van konkurencije.

 

Top