Crikvenica otvara prvenstvo sa Naprijedom
Objavljeno: 21.08.2017.
Naša teritorijalno najveća četvrta nogometna liga, kreće sa novim imenom i tri nova ligaša.

Vihor (Baška), Borac (Bakar) i Uljanik (Pula) odmjenili su Pazinku-Pazin, Rudara (Labin) i Lokomotivu.

Na startu odmah i imperativ borbe za što bolje pozicije, jer se od sezone 2018/19 broj klubova smanjuje na 14. uz još najmanje jedan klub (obavezno!) koji seli u županijske lige.

Ove subote na dva naša otoka (Krk, Cres), u Lici (Otočac), Istri (Funtana, Fažana, Rovinj), te u Hrvatskom primorju (Crikvenica, Mavrinci) zakotrljati će se nogometna lopta.

Klubovi iz najpoznatijih i najpopularnijih naših turističkih destinacija nisu mogli zbog radnih obaveza svojih igrača odraditi optimalne pripreme. U odnosu na prošlu godinu odigrano je i dosta manje pripremnih utakmica,tako da će se mnoge momčadi uigravati tek u hodu. U odnosu na ljeto 2016. godine svi akteri Četvrte lige NS Rijeka odigrali su sedamdesetak (68) utakmica u odnosu na prošlogodišnjih 98.

U krugu favorita za vrh ljestvice naći će se Grobničan, Orijent 1919, Nehaj, ali možda i na osnovu rezultata ostvarenih u pripremema i prema igračkom rosteru, stiže i kandidatura Uljanika iz Pule. Riječ je o prošlogodišnjem prvaku 1. Istarske županijske lige koji bi trebao biti iznenađenje prvenstva.

Na drugom kraju ljestvice, gdje će se već od 17,30 sati u subotu započeti voditi borba za bijeg sa začelja, naći će se nešto šire, veće i izjednačenije društvo koje će činiti Funtana, Mladost (F), Borac, Vihor, Otočac...

Sa dosta nejasnim ambicijama u prvenstvo ulaze Halubjan, Crikvenica, Lošinj, Cres i Rovinj koji su se tijekom ljeta dosta tražili a to rade i ulaskom u prvenstvo.

Na otvaranju sezone plijene pažnju susreti Grobničana i Halubjana te Crikvenice i Naprijeda, zbog dugih tradicija međusobnog rivaliteta.

Grobničan željno čeka start, igrači su svi na okupu, dok je trener Sušanj u Halubjanu imao velikih problema sa okupljanjem svojih igrača.

I pod Kotorom je novi trener Teo Ivić imao višestruki zadatak. Najprije je trebao složiti novu igračku i kadrovsku križaljku. Brojni odlasci uz sezonske obaveze igrača remetile su optimalne pripreme, tako da momčad trenera Marina Mikca u Crikvenici dolazi kao blagi favorit.

Lošinj i Nehaj se dobro poznaju, ali ne i u promjenjenom odnosu snaga, pa na Čikat uskoci dolaze ne izgubiti.

Vrlo sličan je odnos snaga u utakmicu u kojoj se susreću Funtana i Borac. Gosti iz Bakra nisu otpisani, jer ih u Funtani čeka osjetno pomlađeni domaćin, za kojega više ne igra ni Fedotov i Legović. Dječji vrtić čeka momčad Darka Kraljića.

Otočac sa izrazito vlastitim igračkim kadrom imati će poprilično složen zadatak zaustaviti crvene sa Krimeje. Momčad trenera Danila Butorovića prva je krenula u pripreme, odigrala dovoljno utakmica i sastav se je polako iskristalizirao. Novo prvenstvo sigurno će jedinom klubu iz Rijeke označiti novi iskorak prema vrhu ljestvice.

Mladost se je prošle godine do posljednjeg kola borila za ligaški status. Vinodol je godinu dana stariji što izuzetno mnogo znači kada je domicilna momčad ostala na okupu. Posebnu unutarnju snagu klub je dobio i u ojačanju klubskih struktura, što je velika stvar u amaterskom sportu.

Na Valbruni je prvi test istine za žute, koji su po starom običaju tijekom ljeta ostali bez 5-6 prošlogodišnjih startera. Test je i za brodograditelje koji dolaze u Rovinj. Iako je riječ o novajlijama, sa zanimljivim statusom favorita.

Otočni derbi igra se ovoga puta u Cresu. Domaćin je značajno pojačao igrački roster, što je uspjelo i gostima sa Baške, kojima pak ne ide na ruku nedovoljan udaziv treninzima, pa i oglednim utakmicama. Obje izrazito turističko-ugostiteljske momčadi igrati će u prvim kolima na svježinu.

Parovi 1. kola (26. kolovoz 17,30): Funtana - Borac, Lošinj - Nehaj, Crikvenica - Naprijed, Otočac - Orijent 1919, Grobničan - Halubjan, Mladost (F) - Vinodol, Rovinj - Uljanik, Cres - Vihor.

S. Lončarić

 

Top