Vaterpolo - 6.kolo 3.HVL-skupina Rijeka
Objavljeno: 14.08.2017.
U subotnjoj utakmici 3. HVL-skupina Rijeka domaćin Crikvenica je sa naizgled lakih 12:7 pobijedila goste iz rovinjskog Delfina, no nije sve teklo sasvim glatko.

U prve dvije četvrtine utakmica je bila vrlo slična onoj od prije 3 tjedna igranoj u Rovinju kad je Crikvenica doživjela poraz 11:12. Naime, počelo je suverenom i mirnom igrom Crikvenice koja je do sredine druge četvrtine donijela vodstvo od 5:0, a nastavilo se boljom igrom Rovinježa koji su odgovorili istom serijom za izjednačenje. Kod gola za vodstvo domaćih od 5:0 sudac Blažić fućka u trenutku upućivanja lopte od strane Marka Brnjca prema golu i dok su svi očekivali da će dosuditi prekršaj nekog od domaćih igrača u napadu on na opće iznenađenje priznaje gol.

Trener gostiju David Burburan burno prosvjeduje i dobiva žuti karton, ali očigledno mu se agresivni nastup isplatio jer je sudac nakon njegovog prosvjeda krenuo u niz nerazumljivih kompenzacijskih odluka od kojih je najjočitija i najlošija bila nedosuđeni korner za Crikvenicu nakon koje gosti kraj iznenađenih domaćih igrača bježe u kontru i zabijaju jedan od svojih golova.

Iznervirana domaća ekipa se ponovo kao i u Rovinju upustila u natplivavanje sa mlađim i plivački puno spremnijim gostima koji su to iskoristili i uspjeli izjednačiti na 5:5. Tu sličnost sa rovinjskom utakmicom istih suparnika prestaje jer dolazi do izražaja iskustvo domaćih igrača, pa  Bojan Car i Sven Augusti svojim golovima i asistencijama vraćaju prednost na stranu Crikvenice. Točku na i stavlja Dejan Blažičević atraktivnom šraubom.

Osim spomenutih  Bojana Cara i Svena Augustija u domaćim redovima istaknuo se i sve bolji Marko Augusti, a kod gostiju najbolji Mateo Saftić u napadu i Ian Petrić u obrani.

Ujedno napominjemo da  je predigri seniorske utakmice U-13 ekipa VKC-a je odigrala zanimljivu utakmicu protiv vršnjaka iz engleskog Watforda koji već nekoliko dana borave na području Kvarnera i odigravaju utakmice sa raznim ekipama s ovog područja u sklopu škole vaterpola i kampa kojeg vodi Samir Barać.

Nažalost, jaki valovi su mladim Englezima pokvarili i skratili jutarnji izlet brodom, ali proljepšanje vremena  u poslijepodnevnim satima je omogućilo odigravanje vrlo atraktivne utakmice koju je na kraju ipak dobila Crikvenica rezultatom 12:11.

CRIKVENICA - DELFIN   12:7 (4:0, 1:2, 2:4, 5:1)
Gradsko plivalište, gledatelja: 250, sudac Matej Blažić

CRIKVENICA: Glavurtić, M. Augusti 2, Katnić, Maček, Dunđerović, Gržičić 1, Car 2, Blažičević 1, Brnjac 2, S. Augusti 4, Škiljan, Kordiš, Stojčić-Mureta, Cvetković (trener Brozičević)

DELFIN: Božić, Laginja, Stupin 1, Kusanović, Stanković, Komšić 1, Radetić 1, Bogdanović, Saftić 2, Petrić, Burburan 2, Uljanić, Trošt, Kancelir (trener Burburan).

 

Top