Noć kad se počela pisati nova povijest rukometa
Objavljeno: 11.08.2017.

I ne samo povijest. Poveći broj simpatizera rukometa, igrača, mještana okupljenih na Izbornoj skupštini RK Mornara u Narodnom domu u Dramlju imali su rijetku prvilegiju da sa jednim toplim pljeskom i sa jednim velim HVALA oproste od dugogodišnjeg predsjednika kluba Kuzmana Dokoze. „Kuzma za sve“...

Legenda kluba primio je plaketu i zahvalio svima koji su ga pratili (suci i delegati i „trpili“) na ovom dugom i uspješnom putu. Sačuvavši opstojnost kluba, koji će nakon Osnivačke skupštine 26.05.1980. godine pod starim nazivom uskoro otići u povijest.

Tog 26. svibnja 1980. godine Joža Filipović se je ustao i rekao: „Predlažem da se novi klub zove Mornar, kao uspomena na nogometni klub istog imena, koji je djekovao prije 2. svjetskog rata u mjestu“. Protuprijedlog da se klubu ponovno da ime Jadran nije prošao. Ljudi su rekli . „Ne vraćamo se starom nazivu kluba, koji je djelovao samo 4-.5 godina.“

Nakon toga krenuo je veliki uzlet Mornara, koji je od 1984 – 1988 igrao čak sa sedam natjecateljskih pogona (4 ženske ekipe i 3 muške).

Sada su nova vremena, djece je sve manje (u rukometu) i kreće se u novi preustroj.

Izborna skupština iznjedrila je novo (mlado) vodstvo kluba.

Predsjednik Dražen Manestar, tajnik Marin Uremović, Dario Uremović (dopredsjednik) i članovi Car Dubravko, Sandro Domijan, Rudolf Manestar, Sanjin Šekrst, Sanjin Jelovac, Buovac Dario.

Najbitnija točka dnevnog reda bila je glasovanje o spajanju klubova Mornara i Crikvenice. Članova Skupštine bilo je nazočno 19, trojica su bila protiv uz jednog suzdržanog – ostali vjeruju u novi projekt koji donosi ujedinjenje.

Pomalo egzotični početak održavanja Skupoštine nije smetao dečkima, gostima... Došli su za dobro svojega kluba, za boljitak rzkometa u Crikvenici.

Novi projekt koji treba podržati sa dozom opreza, koji je majka mudrosti. Bilo je već i opećenih u dugoj povijesti sporta...

S. Lončarić

 

Top