Kreću nogometaši Crikvenice
Objavljeno: 19.07.2017.
Danas izvlačenje 1. (pret)kola kupa NSH u Zagrebu. Teško se je sjetiti kada je posljednji puta pod Kotorom vladalo ovako veliko zanimanje za prvo okupljanje nogometaša Crikvenice za predstojeće prvenstvo MŽL NS Rijeka.
Po posljednji puta pod ovim nazivom, jer od sezone 2018/19 liga se vraća pod punu ingerenciju HNS i zvati će se ponovno Četvrta nogometna liga-zapad.

Na Gradskom stadionu podosta novina. Novi šef struke - prvi trener je Teo Ivić, koji je zakazao prvu prozivku za četvrtak (20. srpnja) sa početkom u 19,00 sati.

Sudbina svih amaterskih klubova je dosta slična. Preslika...

Igrači nemaju ugovora i slobodno se mogu šetati cijelu ljeto. Kreću rakova djeca za ugodnijim destinacijama u klubove za koje su navijali cijeli život (!?). Slijedi zahtjev za ispisnicom sa povratnicom, a primatelj (bivši klub) obavezno bez protuslovljenja mora izdati ispisnicu. Taj krug se ponavlja svake godine, posebno kod klubova koji nemaju dovoljan broj domicilnih igrača. U tim situacija teško pada činjenica kada klub napusti neki vlastiti, domaći igrač.

Takva je po svemu sudeći ovogodišnja sudbina Jura Njegovana koji je odigrao samo 793 minute u proteklom prvenstvu (nepunih 9 utakmica u cijelosti), postigao 2 pogotka, ali se je nakon vrlo neugodne ozljede vratio u proljeće na travnjak. Imao je svoje odane navijače, prijatelje, a svojim pristupom sportu (nogometu i boćanju) bio je uvijek rado viđen. Odlazak u Švicarsku intoniran je radno-sportski.

Izvjesni su još i odlasci Frančiškovića (Krk), Buršića (Maksimir), Sroka (Grobničan), dok na Bernarda Imamovića u klubu više ne računaju. Redom starteri...

Teo Ivić pred sobom ima vrlo složeni zadatak. Sezona je u kojoj kirci kreću u samo tjedan dana na tri fronte. Županijski kup u kojemu neće participirati prva dva kola zbog prošlogodišnjeg osvajanja kupa NS PGŽ, završnica kupa NSH koja je na rasporedu uoči prvenstva, te MŽL NS Rijeka.

Upravo danas, 20. 7. u Zagrebu će se izvući parovi 1. (pret)kupa NSH, a prva utakmica na rasporedu je 28. kolovoza.

Pravo nogometno dugo i toplo ljeto je pred nama.

S. Lončarić
Top