Podjela bodova naših vaterpolista
Objavljeno: 10.07.2017.
Na otvorenju nove sezone 3. HVL na Gradskom plivalištu odigrana je vrlo atraktivna utakmica u kojoj su momčadi Crikvenice i Jadrana podijelile bodove.
Miroljubiv rezultat ne sugerira koliko je utakmica bila napeta (6 izjednačenja). Nakon početnog vodstva gostiju, Crikvenica izjednačuje i odlazi u vodstvo od dva razlike u drugoj četvrtini. Slijedi mali pad u obrani koji igrači iz Kostrene znalački iskorištavaju i dolaze do vodstva od dva razlike u četvrtoj četvrtini. Slijedila je burna završnica u kojoj je Crikvenica u zadnjih minutu i dvadeset sekundi iskoristila peterac i igrača više za izjednačenje. U zadnjim sekundama otvorila se prilika i za kontru domaćih "2 na 1", ali gol iz te akcije pao je nakon oglašavanja sirene.

Zajednička fešta nakon utakmice pokazala je da su i jedni i drugi zadovoljni bodom, a fešta je i razlog zašto kostrenski prvo-b-ligaš i dalje rado nastupa izvan konkurencije u našoj ligi.

Osim iskusnih Bojana Cara i Marka Brnjca jedan od najboljih igrača utakmice bio je mladi Matej Gašparović koji se istakao sa 15 obrana. Kod gostiju najbolji iskusni Andrej Brala, dobru partiju pružili su i posuđeni prvotimci Primorja Mislav Vrlić i Marko Blažić. Dvjestotinjak navijača, ali i turista privučenih atmosferom na plivalištu vidjelo je predstavu koja je kvalitetom puno iznad naziva lige u kojoj se VK Crikvenica natječe.

Crikvenica - Jadran Kostrena 8:8 (2:2, 3:2, 1:2, 2:2)
Gradsko plivalište u Crkvenici, gledatelja 200-250
Sudac: Duje Čipčić (Rijeka)
Crikvenica: Gašparović, M. Augusti, Kordiš, Galić, Cvetković 1, Gržičić 1, Car 2, Severinski 2, Brnjac 1, S. Augusti 1, Kostrenčić, Škiljan, Stojčić Mureta, Karlović
Jadran: Cvijanović, Županić, Višnjić, Dobrecović, Brala 2, Blažić 1, Kaluđerović 2, Šehić 1, Šutanovac, Vrlić 1, Vizentin, Ćunko, Cuomo 1

(sl)
Top