Veterani krenuli ambiciozno pa uvenuli
Objavljeno: 08.06.2017.
Veterani Crikvenice završili su dosta turbulentnu sezonu 2016/17. Ove godine su odabrali igranje u skupini C, u kojoj su prevladavali klubovi iz Gorskog kotara.

Potencijalno jedna po igračima od najjačih veteranskih družina, nije prvenstvo završila sukladno znanju i mogućnostima. Niz je problema počeo izlaziti na površinu tijekom sezone, koji su na kraju Crikvenicu ostavili u sredini ljestvice. Konkretno

6. CRIKVENICA 17 8 2 7 65:48 26

U ponedjeljak je odigrana posljednja utakmica sa Goraninom, koju je Crikvenica izgubila 2:3.

CRIKVENICA – GORANIN 2:3 (1:1)

Crikvenica Gradski stadion. Gledalaca: 25. Sudac: Nihad Mehinovič (Rijeka).
Strijelci: 1:0 - Radan Knežević (10), 2:2 - Bruno Paulović (67)

Minutu kasnije, odnosno dvije minute prije kraja utakmice gosti iz Delnica došli su do pobjedonosnog pogotka.

CRIKVENICA: Franjković, Antonio Butorac, Lovrić, Ivančić, Knežević, Paulović, Igor Rubčić, Lekaj, Zoran Rubčić, Stanić, Vitomir Butorac. Još je igrao: Marovski.

Ulazak u proljetni dio prvenstva držao je Crikvenicu u borbi za prvim mjestom. Serija visokih pobjeda, raskošna efikasnost (3,8 golova po utakmici), ali i neki nedefinirani odnosi među igračima, unijeli su nespokoj u redove, nesigurnost što se je u konačnici odrazilo i ne rezultate.

Relacije „naši i vaši“ koje su se odnosile na preveliki broj igrača-veterana koji nikada nisu kao seniorski igrači igrali za klub „spod Kotora“, olaki pristup utakmicama došle su na naplatu. Tijekom sezone bilo je utakmica na kojima je u sastavu bilo po 7-8 igrača koji nisu potekli iz kluba kraj Dubračine, niti su igrali za Crikvenicu.

Veterani su u velikom broju klubova u regiji nosioci aktivnosti u svojim cjelinama što je normalno. Sjajni su primjeri Halubjan, Kraljevica, Naprijed, Nehaj...

Godinama si za svoj voljeni klub proveo dane, sate po svim vremenima, ginuo za njega, riskirao zdravlje, dobivao batine, kolekcionirao hematome dok je društvo ispijalo kavice, pivice... Sada kada si sazrio, formirao obitelj - klub treba da ti je još više prirastao srcu. Svojim statusom u društvu, autoritetom koji si postigao možeš svojem voljenom klubu mnogo pomoći. Nesuvislom kritikom itekako odmoći.

Klub, ne samo nogometni jedna je velika obitelj i ostaje ti u srce ma gdje bio – uvijek.

Nemože se dogoditi da na utakmicama Crikvenice u važnim (ali i nevažnim) utakmicama nema na tribinama niti jednog nekadašnjeg igrača. Na finale kupa u nedalekim Mavrincima koje se igra jednom u 14 godina dođu 2-3 bivša igrača, koji su i inače uvijek uz klub. Nema ni trenera iz mlađih pogona, a svi oni čine klub, drugu obitelj.

Korektna kritika dobro je došla, rado se prihvaća i usvaja. Uostalom uči se dok si živ. Može se učiti od Reala, Rijeke, sa Olimpijada, Svjetskih prvenstava, ali i od Turbine, boćara Sv. Jelene. Za bolje sutra sporta za koji se deklarativno znamo itekako porječkati.

S. Lončarić

 

Top