Svi boćari poraženi proteklog vikenda
Objavljeno: 30.05.2017.
Trebalo bi se potruditi i u pedantnoj arhivi i podacima svih boćarskih liga u ingerenciji BS PGŽ i poprilično vremena unazad iznaći vikend u kojemu su sva tri naša kluba (Primorska liga se nije igrala) poražena.

Sv. Jakov I u gostima kod Zameta, Gornji Kraj u Donjem Zagonu, a Sv.Jakov II na svojem terenu od Drage. Posebno je zanimljiv poraz momčadi Gornjeg Kraja, koja je nakon ovog poraza izgubila sve šanse za osvoji prvo mjesto, koje vodi u 3. HBL.

ZAMET – SV. JAKOV 13:9
Zaostatak za drugoplasiranom Slogom je samo jedan bod, ali je i šestoplasirana momčad lige samo dva boda u zaostatku za Sv. Jakovom. Susret se je počeo igrati u ranim jutarnjim satima (09,00) pod budnim očima sudaca Nedeljka Tibljaša (koji će u nedjelju izgubiti sve sve svoje pojedinačne susrete u Zagonu !) i Dine Blečića.

Misli mladih boćara bile su već u Maksimiru,kao su dečki pohitali nakon poraza. Krenuo je Maras pojedinačno i sa porazom (13:6), da bi iskusnici Obrić i Brtan „načeli“ Šabana i Posleka (13:9) u klasičnom paru. Trojka donosi prve bodove Malnar (K. Šipek), Polić i L. Šipek (8:10). Karlo Šaban „lovi“ bod (18:18) protiv Černeke u bližanju i izbijanju u krug.Poslek je u formi i u brzinskom izbijanju sa rezultatom 25/42 i novim bodovima zaustavlja klizeći sastav. Raspoloženje vraćaju Polić i Šaban u brzinskom štafetnom izbijanju...

A onda je netko zagasio svjetlo na Zametu. Karlo Šaban gubi pojedinačno (13:9), pa i klasični par K. Šaban i L. Šipek (13.8), a vodu u ušima ne uspijeva izbaciti ni klasična trojka (Šaban, Poslek, Polić) koji gube 13:8. Bližanje i izbijanje u krug Zvonimira Marasa i pobjeda 19:23 nisu dovoljni za ukupne bodove, koji ostaju na Zametu.

U 14.kolu 3. Županijske lige Rijeka-Primorje-otoci Sv. Jakov II je poražen od Drage 8:12 i trenutačno zauzima treće mjesto.

ZAGON DONJI ZAGON - GORNJI KRAJ 12:10
Na gostovanju u Donjem Zagonu i susretu sa domaćinom kojega je pratio i naš aktualni ministar prometa, saobraćaja i veza Oleg Butković (inače član kluba domaćina) gosti su se proveli slabije nego da su trčali bosi po trnju. Od dva Nedeljka, domaći Jovanović prometnuo se je u junaka susreta, dok je gostujući Nedeljko - Tibljaš postao tragičar.Goran Peričić otvorio je susret sa krijeposnim bodom (10:10). a Smirnov i Blažičević gube (10:12). Da neće biti lako vidjelo se po porazu para Smirnov – Blažičević (12:10) Trojka vraća prividan mir (Đeneš, Srdoč, Luka Peričić) pobjedom 2:13.

Bližanje i izbijanje u krug gubi Tibljaš (18:17), kao najava dana koji treba što brže zaboraviti, jer će uskoro potom usliejditi poraz i u preciznom izbijanju (10:8).Brzinac Alen Smirnov dobiva svoje bodove (13:30), a u štafetnom izbijanju još jedna podjela bodova. Đeneš-Srdoč igraju 30:30. I pojedinačno sjajni domaći boćar dobiva (13:11), kao svoj hat-trick. Smirnov i Tibljaš pobješuju glatko u paru (2:13) i sve odlučuje trojka Blažičević, Srdoč, Peričić (Milojković) koja gubi 13:6 za erupciju radosti u Zagonu. Goran Peričić korektno završava svoj zadatak i bližanju izbijanju u krug pobjedom 16:19.

S. Lončarić

 

Top