Kup stigao u Crikvenicu nakon 13 godina
Objavljeno: 24.05.2017.
Igrači Crikvenice nakon 13 godina ponovno su prigrlili kup koji je nakon utakmice na Mavrincima kapetanu kiraca Ivanu Butorcu uručio tajnik NS PGŽ Ivan Peraić.

Ugodno popunjene tribine sa ljubiteljima nogometa iz cijele regije, a najviše sa Halubja i Crikvenice. Čak i preko 300...

Crikvenica je odigrala vrlo odgovorno, taktički mudro, jer trebalo je izdržati skoro 40 minuta sa igračem manje. Drugi žuti karton Vukelića, kao da je dignuo Crikvenicu. Puni motiv za unošenje srca, volje i htjenja u ovu vrijednu pobjedu.

Nasuprot njih stajali su igrači Halubjana, kojima igrač viška nije predstavljao prednost. Naprotiv...Nakon prilike da sa igračem više krenu odlučno po kup, pobjeda ipak nije mogla stići sama.

Od 50. minute pa sve do kraja utakmice Halubjan je uputio šest lopti prema sigurnom Sroku, ali su sve one išle daleko od vratiju. Dviju su zaršile i na obližnjoj prometnici.

Igrači trenera Sušnja predugo su razvlačili igru sa jedne na drugu stranu sjajnog travnjaka na Mavrincima, ali bez ulazaka u kazneni prostor.

Sa druge strane Crikvenica je i sa igračem manje prijetila, a na ulasku u prvu od tri minute sudačke nadoknade hitri Mazzarolli je nakon brzog prodora po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i pogodio vratnicu.

Halubjan je otovorio utakmicu sa laganom terenskom prednošću, koja je bila koncentrirana uglavnom na lijevu stranu. Mičetić je dobro držao sredinu terena, kao i Alilović, ali kako je vrijeme odmicalo obojica su ostajali bez snage, uz brojna kriva dodavanja. Počela je zamuckivati igra Halubjana.

Kinkela je donio vodstvo za Halubjan nakon slobodnog udarca - ubačaja na vrh kaznenog prostora. Obrana Crikvenice ostala je kratka, nakon što je Kinkela iz blizine ubacio loptu u mrežu.

Vrlo brzo slijedi izjednačenje. Nakon prvog kornera Rubčić ubacuje odlično pre gol Bedenika, gdje se Njegovan snalazi manirom pravog strijelca i na veliku radost gostiju, a posebno njegovih suigrača boćara i poentira za 1:1.

Sredina Crikvenice radi veliki posao.Nije trebalo dugo čekati i na vodeći pogodak. Butorac je snažno potegao sa 27-28 metara, a lopta ulazi nisku u desni kut iznenađenog vratara, koji je zakasnio sa reakcijom.

Do odmora gosti posljednji puta u 44. minuti na ovoj utakmici pogađaju okvir gola Sroka. Dobar udarac Bilobrka još bolje brani golman Crikvenice.

Početkom nastavka Crikvenica ostaje sa igračem manje u polju. Dok je Crikvenica kretala u napad, sva pažnja igrača, gledalaca,suca Linića bila je usmjerena prema napadu. Pomoćni sudac Marko Balen signalizirao je Liniću prekršaj Vukelića, što je bio drugi žuti i kraj za stopera Crikvenice.

Kod Crikvenice cijela momčad svojski se je trudila za ovaj uspjeh, koji će ipak ostati upamćen kao kruna generacije igrača, za dostojnu proslavu punog stoljeća aktivnosti koja će se slaviti pod Kotorom ta dvije godine.

CRIKVENICA 2 - HALUBJAN 1
MAVRINCI Igralište Grobničana. Sudac: Marko Linić. Gledalaca: 320. Pomoćnici: Kukuljan - Balen.

Strijelci: 0:1- Kinkela (25), 1:1 – Njegovan (29), 2:1 – Butorac (39).
CRIKVENICA: Srok 6,5, Merle 7, Mazzarolli 7, Vukelić 5,5, Smojver 6,5, Frančišković 7, Imamović 6 (od 73, Xheladini 6), Rubčić 7,5, Njegovan 7 (od 89. Mijolović -), Butorac 7,5, Buršić 7 (od 85. Pravdica - ). TRENER: Dubravko Jeličić 7,5.
HALUBJAN: D. Bedenik 5,5, Brnčić 5,5 (od 71. Štemberger 5,5), Kovčalija 6, Mičetić 6, Pinjuh 6, Kinkela 6, Alilović 7 (od 66. Radan 6), Gatara 6, Miočić 6 (od 64. Vukelić 6), Šanjug 6, Bilobrk 6. TRENER: Nenad Sušanj 6.

Crveni karton: Vukelić (53. drugi žuti).
Igrač utakmice: Deni Rubčić.

S. Lonćarić

 

Top