Boćari Sv. Jakova na pobjedonosnom putu
Objavljeno: 23.05.2017.
Kiša je pokvarila raspoloženje organizatora susreta Druge lige-sjever između Sv. Jakova i Marčelja.

U tim situacijama rješenje je put na Vežicu, gdje se igraju zamjenske utakmice. Od Križišća do Zagona 10 je boćarskih klubova, koji na dan odigravanja svojih utakmica od rana jutra pogledavaju prema nebu. I ovisni su od Vakulinih meteoroloških izvještaja. Čeka se boćarski dom, nasušno potreban hram za boćare kojih je u najbližem okruženju registrirano oko tisuću.

Boćarski dom na Vežici nije enigmatičan za boćare Sv. Jakova, jer većina igrača iz Jadranova izbacila je na stotine boća upravo na tim terenima.

Pokazalo se je to i u susretu 13. kola sa Marčeljima, koje su prisilni domaćini iz Sv. Jakova pobijedili 14:8.

Rezultat sa kojim su se vratili na treće mjesto:

3. SV. JAKOV 13 7 3 3 161:135 24

A to je trenutačno dovoljno za minimalni zaostatak od jednog boda iza drugoplasirane Sloge.

U slijedećem kolu slijedi novi odlazak u Rijeku, ali ovoga puta kod Zameta, koji je trenutačno na pretposljednjem mjestu ljestvice sa 8 bodova. Prilika za učvršćivanje drugog mjesta, ili skok i na poziciju odmah iza Podhuma. Ali najprije treba pobijediti, u što ne sumnjamo s obzirom na snagu Jakovara...

Maras je otvorio porazom (8:13), da bi uslijedila serija od četiri uzastopne pobjede. Potentni par Šaban-Poslek (13:5) vraća mir, a Lovro, Kristijan Šipek i Polić u trojkama (12:10) nastavljaju pobjedonosno. Bližanje i izbijanje u krug je disciplina u kojoj je Karlo Šaban kod kuće, bez obzira što se je igralo na Podvežici (25:22). Svestrani sportaš Poslek (vrsni skakač u vis) ima bodove u brzinskom izbijanju (30/43), Zvonimir Maras donosi kratkotrajnu neveru sa Kvarnera za Vjeku, trenera svih trenera (4:25) u preciznom izbijanju.

Brzinsko štafetno izbijanje u verziji Karla Šabana i Posleka (35/52), pomutio je na trenutak minimalni pojedinačni poraz Karla Šabana (9:10) od Kristijana Vlaha. Klasični par Šipek-Maras ima lijek za razbijanje kratkotrajne tuge (13:3). Već dobiveni susret okončao je u bližanju i izbijanju u krug Lovro Šipek (19:22), kao podsjetnik da su Marčelji svojevremeno igrali u elitnom boćarskom rangu.

Susret su sudili Vlaidmir Budimir i Marelja Bošnjak.

Druga momčad Sv. Jakova nastupa u 3. ŽBL Rijeka-Primorje-otoci i u posljednjem kolu mladići iz Jadranova poraženi suod Drage 8:12.

Trenutačni položaj:

3. SVETI JAKOV II 11 5 2 4 111:109 17

U natjecanju Primorske lige igraju dva kluba iz Crikvenice, Selce i Sv. Jelena.

U 10. kolu Selce je na Matkinu poraženo u susjedskom derbiju od SV. Jelene 7:9, a u posljednjem 11. kolu (subota) Sv. Jelena je zbog određenih tehničkih problema sa novim boćalištem igrala na Kačjaku sa Ledenicama. Susret je trenutačno odlučivao o trećem mjestu, a bodovi su pripali gostima koji su pobijedili 7:9.

U 1. ŽBL boćari Gornjeg Kraja odgodili su svoj susret za srijedu. Kastav, momčad sa kojom se igrači trenera Ratka Đeneša bore za ulazak u 3.HBL pobijedila je Brzac u gostima 6:16.

S. Lončarić

 

Top