Pobjeda za miran ulazak u završnicu prvenstva
Objavljeno: 22.05.2017.
Važnost konačnog ishoda koja je pomalo imala i elemente kvalifikacija, u nastojanjima da se obje momčadi odmaknu od nezavidne pozicije na ljestvici, nije vodstva momčadi vezala u labirinte defanzive.

Naprotiv gosti i Crikvenica zaigrali su otvoreno i izuzetno disciplinirano, sa minimalnim brojem prekršaja (14).

Rastrčana Crikvenica nametnula se je na polovici gostiju preko raspoloženih Rubčića, Butorca, Imamovića i Njegovana.

Sa druge strane velika pažnja posvećena je zatvaranju prilaza domaćim vratima na kojima je debitirao u seniorskoj konkurenciji Juan Fazli. Sa tiribina pratio ga je standarni Sandro Srok, koji je na utakmici u Funtani pocrvenio i dobio utakmicu zabrane.

Nakon nekoliko propuštenih akcija kiraca, poveli su gosti nakon vrlo dobre kontre, koja je najprije osujećena, da bi ubačaj lopte na lijevu stranu domaće obrane ostao bez reakcije. Bagarić je pronašao put lopti u mrežu odmjerenim udarcem sa 12-13 metara u desnu stranu domaćeg gola – neobranjivo.

Crikvenica dominira, lakoćom se kreću dpmaći igraći i promjena rezultata je stvar trenutka. Velike probleme domaćim napadačima predstavljao je mladi, 18 godišnji vratar Tomišić, koji je imao niz dobrih obrana.

Izjednačenje slijedi tek uoči odlaska na odmor. Snažan udarac Rubčića, mladi Tomišić lijepom paradom odbija, a Buršić je spretan – 1:1.

Početkom nastavka novi gol Crikvenice visi u zraku. Rubčić je oboren u kaznenom prostoru, a najstrožu kaznu izvodi igrač u prekršaju – uspješno – 2:1.

Crikvenica traži novi pogodak za sigurni ulazak u završnicu susreta.

Frančišković pet minuta kasnije prolazi po desnoj strani i šalje sjajan centar-šut paralelno sa gol-linijom na suprotnu vratnicu. Miljenik domaćih navijača Jurica Njegovan zakucava loptu glavom sa 1,5-2 metra pod prečku – 3:1.

Bio je to 16-ti udarac Crikvenice prema vratima Mladosti (nasuprot 2 gostujuća), od kojih su osam bili upućeni u okvir gola Tomišića. Do kraja utakmica igralo se je još pola sata, a domaći nogometaši povukli su kočnicu. Počele su brojne izmjene, a Crikvenica je još samo jednom pucala na gol – lak plijen za vratara korektnih gostiju.

CRIKVENICA 3 - MLADOST (F) 1
CRIKVENICA Gradski stadion. Gledatelja: 120. Sudac:Branko Vučinić (Rijeka). Pomoćnici: Raguž – Badjuk.

Strijelci: 0:1 – Bagarić (8), 1:1 – Buršić (43), 2:1 – Rubčić (53-11m), 3:1 – Njegovan (58).

CRIKVENICA: Fazlji, Merle, Mazzarolli, Vukelić, Smojver, Frančišković, Imamović (od 76. Xheladini), Rubčić (od 90. Prpić), Njegovan (od 84. Kuna),Butorac, Buršić (od 88.Kustić). TRENER: Dubravko Jeličić.
MLADOST (F): Tomišić, Nišević (od 77. Markić), Subanović, Racan (od 58. Kostešić), Halilović (od 80. Ivančić), Mofardin, Safradin, Valčić, Matejčić (od 46. Lazendić), Livović. TRENER: Milovan Lazendić.

Igrač utakmice: Deni Rubčić.

S. Lončarić

 

Top