Generacija nogometaša pred prilikom karijere
Objavljeno: 16.05.2017.
Narednih desetak dana mogli bi se uskoro pisati velikim slovima u dugoj 98-godišnjoj povijesti nogometaša Crikvenice.

Ali isto tako i ostati samo kao epizoda za popunu kockica mozaika, ako se bude pisao aneks knjige Crikvenička nogometna kronika – naših 100 let...

Jer blizu je stotka !!

Amplitude uspjeha bilježe uzlazno-padajuće krivulje što je i normalno u dugoj povijesti jednoga kluba. Generacija koja trenutačno igra u MŽL NS Rijeka bliži se svojem zenitu. Iskusnici se pred životnim odlukama.

Radna mjesta, obitelj, ozljede mješaju se u kolopletu odluka o nastavku karijere. Nogomet se voli i bez njega se ne može. Reći će Vam igrači koji su se odlučili i donijeli odluku o prekidu - to je nešto teško opisivo. Organizam ostaje bez jednog svojeg vitalnog dijela. Dolazi vrijeme za trening, utakmicu, druženje sa suigračima, a ti sjediš kod kuće i neznaš kuda i što sa sobom...

Zato budite sigurni da će se odluka o prestanku aktivne igračke karijere svih našh igrača uvijek više puta proanalizirati i prolongirati do maksimuma. I upravo iz tih razloga nije svejedno kako će se okončati ovogodišnja sezona, koja donosi jedan veliki bonus.

FINALE KUPA NS PGŽ

I dok je po svemu sudeći ligaški status nakon pobjede protiv Rovinja osiguran, nije na kraju prvenstva svejedno na kojem mjestu će sportska institucija grada završiti ovogodišnje natjecanje.

Već danas (utorak, 16. svibanj) Crikvenica odlazi na gostovanje u Fažanu, a u sobotu će ugostiti Mladost iz Fažane na Gradskom stadionu. Slijedi još gostovanje na Brnasima protiv Halubjana i veliki El Clasico na Gradskom stadionu u susretu Crikvenice i Vinodola.

Sve to nema specifičnu težinu utakmice koja će se igrati već 23. svibnja (utorak) na neugralnom terenu na Mavrincima. Nema dvojbe da će posjeta biti dobra. Možda i veća nego prilikom prošle utakmice protiv Rovinja u Crikvenici.

Dogovorom u NS PGŽ klubovi su se složili da se igra jedna utakmica, na nautralnom terenu. Opcija sa Rujevicom je otpala zbog Kvarnerske rivijere, koja se igra na tom terenu. Organizacija susreta je u domeni oba kluba. Crikvenica ima preko sebe osiguranje transporta (eventualno ozlijeđenog igrala), troškove službenih lica snosi NS PGŽ, dok prihod od ulaznica ostaje Grobničanu.

Nije potrebno napominjati što donosi osvajanje kupa. Pitajte ljude iz Opatije, Krka, Grobničana, Nehaja, koji su osvajali to prestižno natjecanja posljednjih godina.

Podsjetimo se kako bi nam veličina eventualnog uspjeha izgledala još veća podsjetnikom na jedan događaj iz 2004. godine. Dan je bio 26. studeni, a mjesto događanja kultna Kantrida.

Crikvenica je kao pobjednik Kupa NS PGŽ eliminirala u pretkolu kupa NS RH GOŠK iz Dubrovnika (golom Mire Vukića), a potom i Kamen Ingrad (sa dva gola Krešimira Ivančića) i sjajnu igru Božidara Šmita.

Stigao je i dan odlaska na Kantridu, a na teren su istrčali:

RIJEKA: Marić, Tkalčević, Čaval (Katulić), Knežević, Tadić, Erceg, Sharbini (Sertić), Dunković, Šarić, Mujdža, Linić. TRENER: Elvis Scoria.
CRIKVENICA: Hreljac, Markić (Račić), Šarar, Jurinčić, Matijević (Čavrak), Perušić, Šmit, Uremović. TRENER: Robert Rubčić.

Poveo je Krešo Ivančić iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca,koji je i skrivljen nad njim. Rijeka je napinjala i veliki Tomo Erceg je u 30. udarcem glavom izjednačio. „Mrtvu“ šansu propustio je početkom nastavka Miro Vukić, da bi sedam minuta prije kraja Erceg još jednom pogodio za prolaz Rijeke.

Sjajan nastup kiraca koji će se pamtiti,dok bude svjedoka ove utakmice.

I upravo vođeni ovim povijesnim događajem za sport našega grada, pozivamo ljubitelje sporta da idući utorak pohode Mavrince u što većem broju, a nogometašima Crikvenice poželimo uspjeh u ovoj utakmici. U kupu se igra sa jedna utakmica...

I zanimljivo - samo nekoliko dana nakon finala, Halubjan i Crikvenica će se ponovno ogledati, ali u prvenstvenoj utakmici MŽL NS Rijeka na Brnasima.

Vrlo zanimljiv završnica nogometne sezone za NK Crikvenicu.

S. Lončarić

 

Top