Sjećanje na Darija i Edija - 10. memorijalni turnir
Objavljeno: 08.05.2017.
Rukometni klub Selce čuva uspomenu na svoje igrače i trenere Darija Stipeča i Edvarda Jeličića.

Prilika je to da se susretnu dobra stara lica, posjetnik na neke sada već pomalo davne godine kada je Matkino bilo epicentar rukometa.

U ovogodišnjem izdanju turnira nastupile su i djevojčice PŠR, dječaci PŠR i RK Selce. Budućnost kluba, ali i veterani. Bez kojih se ne može. Nositelji kluba, na roštilju, terenu, u beskonačnim razgovorima koji mnogo znače.

Sjajno poslijepodne, koje je za mikrofonom vodio najdugovječniji spiker sa ovih prostora i sa preko pet tisuća odvođenih utakmica, SP, EP, OI... Poveznica sa poviješću. Primjećene su i neke suzice, tamo gdje se spajaju nos i okice. Nije lako, ali pogled na one koji dolaze budi nadu!

Podsjetnik na neka vremena kada se je igralo na asfaltu, pa čak i na šljaci, kod Jadranke. Kao i uvijek u ovakvim zgodama rezultat je bio u drugom planu, jer se je trebalo koncentrirati na treće poluvrijeme, koje je opet bilo najduže i prepuno akcija.

Na turniru i međusobnim ogledima generacija koje je odlično organizirao voditelj PŠR Darko Jeličić i Tea Švob, koja radi sa djevojčicama zaigrali su:

RK SELCE: Adriano Čugalj, David Stefančić, Aleksandar Paunovski, Vito Verbanac Mihajlović i Franko Mamić.
DJEČACI PŠR: Lukas Pavlić, Karlo Baraba, Davor Gašparović, Leon Malnar, Grgur Brusar, Matija Špernjak, Fran Jokić, Mauro Jurković i Anton Jeličić.
PŠR 2006: Mauro Pobor, Fran Jokić, Petar Jurin, Mauro Jurić, Ivano Mandić, Banjamin Nuhanović, Gabrijel Gašparović, Matija Špernjak. Luka Rubčić, Karlo Baraba.
PŠR – RK SELCE 2004: Ivan Rakar, Mateo Lovrić, Luka Mičić, Bruno Krmpotić, Borna Miškulin, Dominik Benić, Adrian Pavličević, Tomo Baran, Leo Lozančić, Matko Tomić, Domijan Čosić.
DJEVOJČICE: Tara Manestar, Morena Mamić, Martina Varga, Ana Peko – Lončar, Ana Panza, Sara Mehmedović, Tea Lovreković.

Veteranski turnir- rezultati
GOSPIĆ – DUBOVAC 6:10 (2:6)
SELCE – PRIMORJE PRIJATELJI 15:11 (6:5)

Utakmica za treće mjesto: GOSPIĆ – PRIMORJE PRIJATELJI 10:12 (6:5)
FINALE: SELCE – DUBOVAC 12:11 (6:3)

Jednoga dana, kada se neki novi ljubitelji pisane sportske povijesti našega grada budu podsjećali uradaka svojih predaka ostati će zapisano da su na 10. Memorijalnom turniru sudjelovali:

RK SELCE: Dražen, Zoran, Mario, Ivan, Senko i Vjekoslav Antić, Šoštarić, Mario, Roland Pobor, Gajić, Čavlović, Bedenk. Jeličić.
DUBOVAC: Keča, Čok, Denis i Dejan Čavlović, Zdravković, Pavić, Vukelja, Mamić, Pršo.
PRIMORJE PRIJATELJI: Filipović, Tomas, Radaković, Babić, Hrelja, Nikšić, Lončarić, Poštić, Jančić, Kutija.

S. Lončarić

 

Top